Εσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του μισού δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών σε έναν μήνα, η εταιρεία streaming μουσικής Spotify, βοηθούμενη από την επέκτασή της σε νέες αγορές. Η θετική είδηση εκτίναξε τη μετοχή της κατά ό 7% την Τρίτη.

Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών αυξήθηκε στα 515 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας το guidance του Spotify και την πρόβλεψη των αναλυτών για 500 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Spotify: Έπεσε η πλατφόρμα μουσικής – Τι καταγγέλλουν οι χρήστες

Οι συνδρομητές Premium, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της, αυξήθηκαν κατά 15% στα 210 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 206 εκατομμυρίων.

Η πρόβλεψη για τους premium συνδρομητές της στα 217 εκατομμύρια για το τρέχον τρίμηνο ξεπέρασε επίσης τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 212 εκατομμύρια. Η εταιρεία προβλέπει μηνιαίους ενεργούς χρήστες 530 εκατομμυρίων.

Το Spotify πέρυσι παρουσίασε τα σχέδιά της για να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες έως το 2030 και τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα. Υποσχέθηκε επίσης αποδόσεις υψηλού περιθωρίου από την δαπανηρή επέκτασή του σε podcast και audiobooks.

Ωστόσο, τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας ύψους 3,04 δισεκατομμυρίων ευρώ υστέρησαν των εκτιμήσεων των αναλυτών για 3,08 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές