Σε μια συγκινητική βραδιά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» πραγματοποίησαν ειδική εκδήλωση για τον δημοσιογράφο, επί 30 χρόνια διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου και γενικό γραμματέα του Συλλόγου, Γιάννη Μαρίνο, με την ευκαιρία μετονομασίας της αίθουσας προς τιμήν του.

Η εκδήλωση τιμής για την προσφορά του κ. Μαρίνου στη δημοσιογραφία αλλά και την συνεισφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα και αντανακλά το ήθος και την λαμπρή πορεία του μακροβιότερου εκδότη – διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Μιλώντας για τον κ. Μαρίνο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» Πάνος Δημαράς αναφέρθηκε στην πορεία του και επεσήμανε πως από εδώ και στο εξής η αίθουσα Πρώην Πολυχώρος, θα ονομάζεται «Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος», γεγονός το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς το τιμώμενο πρόσωπο είναι «παρών», ένας ενεργός πολίτης που χαίρει της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη και πολύπλευρη συμβολή του στην εκτέλεση των σκοπών του Συλλόγου, ο σπουδαιότερος των οποίων υπήρξε η ανέγερσις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

«Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για την προσωπικότητα του σπουδαίου δημοσιογράφου, μουσικολάτρη, στοχαστή και ορθολογιστή. Ένας βαθύς γνώστης της κοινωνίας και των θεμάτων που την απασχολούν», σημείωσε. Αφού ανέφερε τις πολυπληθείς βραβεύσεις που έχει λάβει κατά καιρούς ο κ. Μαρίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» έκανε λόγο ένα άτομο με απέραντη γνώση. «Ποιος όμως δεν γνωρίζει τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, τον οποίο εκείνος διηύθυνε επί 30 χρόνια. Φορέας που υπάρχει ακόμα και σήμερα ως αναγνωρίσιμο σήμα, διαδικτυακά. Ποιος δεν τον έχει απολαύσει σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ. Ποιος δεν έχει διαβάσει βιβλία και άρθρα του, τα οποία δημοσιεύονται ακόμη τώρα στο Βήμα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ανέφερε πως ο Γιάννης Μαρίνος δεν είναι ένας μόνο καλός διευθυντής, ακούραστος ρεπόρτερ, ένας σοφός αρθρογράφος, ένας βαθιά καλιεργημένος δημοσιογράφος που υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

«Είναι ο ορισμός του δημοσιογράφου, ένας ζωντανός θρύλος. Ανήκει στο πάνθεον των αθανάτων, όντας ζωντανός. Ανήκει στους άριστους του επαγγέλματός μας. Σε αυτούς που όρισαν πολύ ψηλά τον πήχη, τόσο που είναι δυσθεώρητος για εμάς των επόμενων γενεών. Είναι ένας ζωντανός μύθος, χαίρει καθολικής εκτίμησης. Πώς λοιπόν να περιγράψεις έναν θρύλο; Ο Γιάννης Μαρίνος ασχολήθηκε όλον τον επαγγελματικό του βίο με το οικονομικό ρεπορτάζ και την οικονομική ζωή του τόπου. Η σταδιοδρομία του είναι συνυφασμένη με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο και Το Βήμα», επεσήμανε.

O Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, Νίκος Μπακουνάκης, εξέφρασε την μέγαλη εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο του κ. Μαρίνου, σημειώνοντας πως για «εμάς που εργαστήκαμε στον ΔΟΛ, κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες του Χρήστου Λαμπράκη, η παρουσία του κ. Μαρίνου ήταν για εμάς τους νεότερους ένας μύθος, ένας ζωντανός θρύλος. Ηταν ο διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου πρώτα απ’ όλα. Ενός εντύπου που σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία του Τύπου, για την ψυχραιμία του, για τον βαθύτατα δημοσιογραφικού χαρακτήρα του. Ενός εντύπου αναλυτικού που προσέφερε γνώση για την οικονομία και την πολιτική και ταυτόχρονα αποτελούσε ένα πολύτιμο εργαλείο. Ο Γιάννης Μαρίνος ήταν επίσης ένας μύθος για το κύρος του, τις γνώσεις του, την ψυχραιμία του και την αντικειμενικότητά του».

Ο κ. Γιάννης Μαρίνος εξέφρασε τη βαθιά συγκίνησή του για αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιείται προς τιμήν του. «Τόσοι έπαινοι, τόσα καλά λόγια για εμένα, ως δημοσιογράφος και ως φίλο της μουσικής, σπάνια τα ακούει κανείς εν ζωή. Όλα τα καλά λόγια διατυπώνονται γενναιόδωρα μετά θάνατον. Στις υμνητικές νεκρολογίες. Όταν πια ο εκλιπών δεν μπορεί να τα ακούσει και να ευφρανθεί. Χάρη σε εσάς έχω την σπάνια τύχη να ακούσω τον δημόσιο έπαινο σας».

«Ως δημοσιογράφος προσπάθησα να ανταποκριθώ με ευσυνειδησία και εντιμότητα στο υψηλό αυτό λειτούργημα. Και προσπαθώ ακόμη και τώρα με το εβδομαδιαίο άρθρο μου στο Βήμα. Αφησα ακόμη πίσω μου τη σπουδαία φήμη του Οικονομικού Ταχυδρόμου και ευτύχησα να δω να τιμάται το σπουδαίο παρελθόν του με την πρόσφατα εγκαινιασθείσα ηλεκτρονική συνέχισή του, από τον διάδοχο του ΔΟΛ, την Alter Ego Media. Θα ήθελα να ξέρετε ότι η σποουδαία συνεισφορά του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην ενημέρωση και την κριτική ανάλυση οφείλεται και στο γεγονός ότι ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης με εμπιστεύθηκε και ουδέποτε παρενέβη υπαγορευτικά ή απαγορευτικά στο δημοσιογραφικό μας έργο το οποίο βεβαίως υπήρξε συλλογικό από μια ομάδα σπουδαίων δημοσιογράφων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος του Μεγάρου, Νίκος Πιμπλής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior, Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής, παρουσίασαν μικρή συναυλία με έργα Hermann, Granados και Saint Saens.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα