Με κέρδη προ προβλέψεων έκλεισε το πρώτο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2023 η Attica Bank.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα για την τράπεζα που ολοκλήρωσε επιτυχώς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, ύψους 473 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτελεί, όπως είπε σημαντικό μαξιλάρι ασφάλειας.

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

«Έχουμε όραμα να καλύψουμε ένα κενό που υπάρχει στην ελληνική οικονομία», είπε, προσθέτοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταγράφηκε κερδοφορία μετά από 12 χρόνια συνεχούς κρίσης. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο αριθμός των κόκκινων δανείων είναι ακόμα μεγάλος και οι προκλήσεις δεν σταματούν, ενώ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται με την Παγκρήτια Τράπεζα και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο σχημάτων.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η κ. Βρεττού σημείωσε ότι κατά την διαπραγμάτευση για ανεύρεση ιδιώτη επενδυτή, η οποία ολοκληρώθηκε με την είσοδο των Thrivest/Παγκρήτια στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica η τελευταία επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ήδη πιστωτική επέκταση και λειτουργική κερδοφορία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τρέχουν εστιασμένες ενέργειες ώστε να βελτιωθεί η ταχύτητα εξυπηρέτησης για τους πελάτες με την CEO να τονίζει ότι έχουν επιτευχθεί βήματα όπως η έκδοση εγγυητικών αυθημερόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις