Με καθαρά κέρδη οριακά άνω των 40 εκατ. έκλεισε το 2022 η Optima Bank, αναπτύσσοντας τάχιστα τις εργασίες της και αποτελεί πλέον κερδοφόρο όμιλο από τον 18ο μήνα της λειτουργίας της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima Bank Δημήτρης Κυπαρίσσης μιλώντας στο Forum των Δελφών, υπογράμμισε ότι σε μία αγορά που κυριαρχείται από τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, βρίσκεις χώρο μόνο αν δημιουργήσεις ένα σχήμα με όραμα και στρατηγική.

«Θέλαμε σε μία αγορά που ταλαιπωρείται από 10 χρόνια τραπεζικής κρίσης, να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν μία τράπεζα που να εξυπηρετεί τους πελάτες με τον καλύτερο τρόπο κάνοντας απλή τραπεζική. Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε ότι σήμερα δεν διαθέτουν κανένα στο χαρτοφυλάκιό τους, ενώ τόνισε ότι η αγορά έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς, αφού η αρχική στρατηγική έχει υλοποιηθεί.

Optima Bank: Σε εφαρμογή πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών

Η Optima καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την πέμπτη θέση πανελλαδικά στις χορηγήσεις. Το πρώτο έτος λειτουργίας είχε κέρδη από τραπεζικές εργασίες της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την περσινή χρήση τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν ελαφρώς τα 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με λεγόμενα της τράπεζας, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, στο τέλος του 2022 το υπόλοιπο των χορηγήσεων ανερχόταν σε 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα  αποτελούν επιχειρηματικά δάνεια.

Στο ΧΑ

Το «πράσινο φως» για τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της τράπεζας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Optima bank από την έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημείο «σταθμό» για την ιστορία της και ταυτόχρονα σημείο «εκκίνησης» για την επόμενη μέρα της τράπεζας, όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις