Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Στην τέταρτη εκλόγιμη θέση, βρίσκεται η Ιωάννα Λυτρίβη, η οποία είναι η τρίτη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές του 2023. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι η κυρία Αγαπηδάκη, ενώ σε επίσης εκλόγιμη θέση  βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Η Ιωάννα Λυτρίβη, είναι διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού), ενώ είχε διοριστεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπ. Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο τον Σεπτέμβριο του 2011 επί Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και επί των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Πικραμμένου.

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός

Κατά τη παρουσίαση της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο τομέας της πιστοποίησης θα είναι κρίσιμος την επόμενη τετραετία. Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ και η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένες και η Ιωάννα έχει να προσφέρει πολλά.»

Τι ανέφερε η υποψήφια

Η κυρία Λυτρίβη, όταν ανέβηκε στο πάνελ, ανέφερε «Η πολιτική είναι μία καθημερινή άσκηση για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Είχα την πολύ μεγάλη και ωραία ευκαιρία να δω την πολιτική στην πράξη. Πρέπει να είμαστε προνοητικοί και να προσαρμοζόμαστε.

Στις πολιτικές που επενδύουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρύβεται η προοπτική για την αντιμετώπιση της ανεργίθαςς ιδίως για τους νέους και αισθάνονται το έλλειμμα της εκπροσώπησης. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα.»

Το who is who της Ιωάννας Λυτρίβη

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι κάτοχος Πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005), και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νέες μορφές κοινωνικής ευπάθειας.Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης (NEETS) στην Ελλάδα και διεθνώς.

Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και διαθέτει πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Η Ιωάννα Λυτρίβη διαθέτει πολύ σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία και εμπειρία, η οποία ανταποκρίνεται απολύτως τόσο στο αντικείμενο δραστηριότητας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. όσο και στις απαιτήσεις του νόμου και της πρόσκλησης.

Συγκεκριμένα εργάστηκε ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα