Ο 5ος θετικός στους τελευταίους 6 μήνες έκλεισε, αφήνοντας και πάλι τον Γενικό Δείκτη να έχει προσπαθήσει μάταια να κατοχυρώσει τις 1120 μονάδες. Διότι μετά από ένα καλό momentum 5 συνεχόμενων εβδομάδων, τα χαλάσαμε στο τέλος

Ωστόσο, η πτωτική αυτή εβδομάδα είναι η μόλις 6η στις τελευταίες 30. Δεν το λες και άσχημα για ένα τόσο ταλαιπωρημένο Χρηματιστήριο.

Και πέρα από τα στατιστικά, που εδώ και πολλούς μήνες είναι εντυπωσιακά, η ποιότητα που αναδεικνύεται στο ταμπλό είναι εμφανέστατη.

Αφενός, οι όγκοι στα ανοδικά σκέλη είναι ικανοποιητικότατοι, και αντίστοιχα στα πτωτικά γίνονται μέτριοι. Όπως συνέβη και αυτήν την εβδομάδα.

Αφετέρου, η διάχυση της αυξημένης ρευστότητας είναι εξαιρετική, καθώς εναλλάσσονται οι πρωταγωνιστές: Οι τράπεζες δίνουν τη σκυτάλη στους ομίλους ΓΕΚ και ΒΙΟ, οι ενεργειακές κρατούν ρυθμό, οι κατασκευαστικές δίνουν εφεδρείες, ο ΟΠΑΠ κοιτά αφ’ υψηλού, κ.ο.κ.

Τη μεγαλύτερη προσοχή, βεβαίως, θέλουν οι μετοχές πληροφορικής, με αιχμή του δόρατος τις “πανάκριβες” (;) ΕΠΣΙΛ, ΠΕΡΦ, ΚΟΥΕΣ και ΕΝΤΕΡ, που θα αφήσουν άφωνους όσους μείνουν απ’ έξω στο μεσοπρόθεσμο.

Ειδική (αρνητική) μνεία στα σχήματα ΜΕΖΖ πλην του ΦΒ, που αυτήν την εβδομάδα κατέρρευσαν με εβδομαδιαίες απώλειες από -7% (ΓΚ) έως και -15% (ΚΑΙΡΟ).

Γενικότερα, οι 1080 μονάδες του Γενικού Δείκτη που δοκιμάστηκαν την Τετάρτη είναι το σημείο αναφοράς, καθώς αποτελούν επιβεβαιωμένη στήριξη για την προσέγγιση των 1150 ως νεα υψηλά 8ετίας.

Η επόμενη στήριξη φαίνεται στις 1040-1045.

Το κλίμα εξαρτάται από την προεξόφληση για το αποτέλεσμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, με κυριότερο μέλημα όλων την άμεση και καθαρή εκλογή κυβέρνησης, διότι πολύ απλά η ακυβερνησία (έστω και μεταβατική-υπηρεσιακή) είναι το χείριστο σενάριο για την οικονομία και τις χρηματαγορές. Και προς το παρόν, το πιο μακρινό.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.