«Με το υπόμνημα που θα καταθέσει σήμερα η ΝΔ κατά του κόμματος Κασιδιάρη θα προκύπτει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο θέμα του κόμματος Κασιδιάρη αναφέρθηκε και ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπόμνημα καταθέτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

O κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα που εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων από τα πολιτικά κόμματα για τη μη ανακήρυξη συνδυασμών στις εκλογές, η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη και έφερε διατάξεις που ουσιαστικά θα απαγορεύουν σε εγκληματικές οργανώσεις υπό τον μανδύα πολιτικών κομμάτων να βρίσκονται στη Βουλή, μια θεωρώ δημοκρατική απαίτηση, θα καταθέσει βεβαίως σήμερα το υπόμνημα από το οποίο αισθανόμαστε ότι θα προκύπτει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί» από τον ‘Αρειο Πάγο.

Γιατί χρειάζεται η κατάθεση υπομνήματος

Ερωτηθείς γιατί χρειάζεται η κατάθεση υπομνήματος από κόμματα για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και δεν αρκούν οι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «οι διατάξεις που φέραμε και ψηφίστηκαν ήταν αναγκαίες, απολύτως σύμφωνες με το Σύνταγμα και επιβεβλημένες από το δημοκρατικό πολίτευμα που δεν μπορεί να ανεχθεί εκείνους που με το πρόσχημα ακριβώς της συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες επιβουλεύονται την ουσία της δημοκρατίας».

Εξηγώντας γιατί είναι επιβεβλημένη η κατάθεση υπομνήματος, είπε « ότι τα πολιτικά κόμματα, που σύμφωνα με το Νόμο έχουν έννομο συμφέρον να καταθέτουν υπομνήματα, θα πρέπει να θέτουν υπόψιν του αρμοδίου Τμήματος του Αρείου Πάγου τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προκύπτει ότι στην πραγματικότητα την ηγεσία του κόμματος αυτού την έχει ο κ. Κασιδιάρης και όχι ο φαινόμενος αρχηγός ο οποίος τοποθετήθηκε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες».

Στην άλλη πληροφορία που μετέφερε στην συζήτηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ότι στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είναι επικεφαλής άλλου κόμματος με φασιστικά χαρακτηριστικά- χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα είτε του κόμματος είτε του επικεφαλής- ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «για μια ακόμη φορά έχουμε καταγγελίες με άσφαιρα πυρά. Ακούμε για συνεργάτες χωρίς όνομα. Όλα αυτά είναι για την δημιουργία εντυπώσεων. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την διάταξη με την οποία ο ‘Αρειος Πάγος έχει την δυνατότητα να αποκλείσει το κόμμα αυτό, ώστε οι φασίστες να μην μπουν στην Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το καταψήφισε ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν την διάταξη» και κατέληξε πως «ο λαός μπορεί να κατατάξει ποιοι στάθηκαν απέναντι στον φασισμό υπερψηφίζοντας και ποιοι για μια ακόμη φορά ήταν απόντες από τον δημοκρατικό αγώνα».

Μάλιστα, ρώτησε ευθέως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει ή όχι και αυτός Υπόμνημα σήμερα στον Αρειο Πάγο όπως η ΝΔ.

Τις δηλώσεις αυτές τόσο ο κ. Γεραπετρίτης όσο και οι Δημήτρης Παπαδημούλης έκαναν σε εκπομπή του Open.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν