Ο δείκτης της Κίνας για την εξαγωγική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Ναυτιλιακό Χρηματιστήριο της Σανγκάης (SSE).

Η μέση τιμή του δείκτη (China Containerized Freight Index -CCFI) αυξήθηκε κατά 3,2% στις 964,49 μονάδες σε σύγκριση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί σύμφωνα με το SSE.

Ο υπό-δείκτης για τις υπηρεσίες στη δυτική ακτή της Αμερικής είχε ηγετικό ρόλο στην αύξηση με εβδομαδιαίο ποσοστό αύξησης 6,9%.

Σε αντίθεση με την παραπάνω τάση, ο υπό-δείκτης για τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Νότια Αφρική κατέγραψε εβδομαδιαία μείωση 1,7%.

Kίνα: Απροσδόκητη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Απρίλιο

Πτώση στα παράκτια χύδην φορτία

Ο δείκτης παράκτιων φορτίων χύδην στην Κίνα μειώθηκε την εβδομάδα που τελείωσε στις 28 Απριλίου 2023, σύμφωνα με Ναυτιλιακό Χρηματιστήριο της Σανγκάης (SSE).

Ο σύνθετος δείκτης των παράκτιων φορτίων χύδην κατέγραψε εβδομαδιαία μείωση 1,7% στις 1.072,5 μονάδες σύμφωνα με το SSE.

Ο παράκτιος υπό-δείκτης μειώθηκε κατά 2,4% στις 1.069,84 μονάδες, όπως έδειξαν τα στοιχεία του SSE.

Το αναφερόμενο ναυτιλιακό χρηματιστήριο ενεργοποίησε την καταγραφή του δείκτη το 2001, υπό την καθοδήγηση του υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να συλλέγονται στοιχεία για τις διακυμάνσεις της παράκτιας αγοράς μεταφοράς εμπορευμάτων στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ