Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αδύναμα, κλείνοντας τελικά κοντά στα χαμηλά ημέρας ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος. Και όσο πλαγιολισθαίνουμε, τόσο αυξάνεται η διστακτικότητα του επενδυτικού κοινού, χωρίς σοβαρό λόγο.

Μικτά πρόσημα στην πρώτη συνεδρίαση της κουτσής χρηματιστηριακής εβδομάδας, τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφ/ση.

Υπέρ της πτώσης, βεβαίως, κάτι που οφείλεται στην απουσία αγοραστών, παρά στην παρουσία πωλητών.

Δεν παρατηρήθηκε καμία αξιοσημείωτη έξαρση από πλευράς αποδόσεων, με την εικόνα να έχει τη δεικτοβαρή ΕΕΕ και τον ΟΤΕ να κρατούν τα γκέμια, τις τράπεζες αδιάφορες με ΠΕΙΡ πράσινη και τις λοιπές κόκκινες, και περίπου το 1/8 του συνοιλικού τζίρου σε πακέτα.

Η αγορά παραγώγων επιβεβαίωσε την επενδυτική αδιαφορία, ένα μοτίβο που ακολούθησε και η αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολόγων.

Και πώς να μην δούμε τέτοιο μοτίβο, όταν και οι ευρωαγορές αλλά και η Wall Street δεν είχε κάτι συνταρακτικό, με μόνο κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα α’ τριμήνου αμερικανικών εταιρειών να κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.

Το επίπεδο των 1080 μονάδων του ΓΔ κινδύνευσε, αφήνοντας βέβαια ερωτηματικά ως προς τη σημασία τεχνικών ευρημάτων με τέτοια συνεδρίαση.

Η προαναφερθείσα ΕΕΕ κατάφερε και υψηλά 52 εβδομάδων, ενώ στον αντίποδα η αδικοχτυπημένη ΕΥΑΠΣ σε χαμηλά δικά της, έχοντας χάσει και περίπου 35% στο εξεταζόμενο διάστημα, αρκετά μακριά από τη “δίκαιη” τιμή της.

Στον κλάδο πληροφορικής, μόνο ΠΕΡΦ και ΕΠΣΙΛ κατάφεραν κάτι, ενώ και από τις ΑΕΕΑΠ μόνες η ΛΑΜΔΑ και η ΠΡΕΜΙΑ άντεξαν αξιοπρεπώς.

Υπενθυμίζουμε ότι από 1/1, ο ΓΔ τρέχει με +15,8% (ΔΤΡ +22,4%), σε αντιδιαστολή με το μόλις +2,7% του Dow Jones 30 και το +8,55% του S&P500.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.