Οι Autohellas και Samelet ολοκλήρωσαν την εξαγορά της FCAGREECE από τη Stellantis για την εισαγωγή και διάθεση των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, FiatProfessional και Jeep στην Ελλάδα.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αλλαγή ιδιοκτησίας για τις εταιρείες Alfa Romeo, Fiat και Jeep

H Autohellas, μέσω της εταιρείας ORNOS που έχει από κοινού ιδρύσει με την Samelet Motors, ολοκλήρωσε την εξαγορά από την Εταιρεία «FCA ITALY S.p.A.» του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την Επωνυμία «FCA GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ», που αποτελεί τον εισαγωγέα και γενικό διανομέα των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην Ελληνική αγορά. Το τίμημα εξαγοράς της FCA GREECE ανήλθε στο ποσό των 65.150.000 ευρώ, με πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών. Η συμμετοχή της Autohellas ανέρχεται σε ποσοστό 51% και συνεπώς κατέβαλε το ποσό των 33.226.500 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Όμιλοι Autohellas και Samelet θα βασιστούν στην υψηλή τους τεχνογνωσία και εμπειρία αλλά και θα αξιοποιήσουν το δυναμικό των στελεχών της FCA Greece και του δικτύου των Μαρκών αυτών στη χώρα ώστε να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες τους αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνολική διείσδυση των Μαρκών που αναλαμβάνουν.

Ποιες είναι οι εταιρείες

Η Autohellas πέρυσι είχε κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 750 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 19,1% και ο κύκλος εργασιών της FCA Greece ξεπέρασε το 2021 τα 114 εκατ. ευρώ.

Η FCA Greece διέθετε στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα Alfa Romeo, Fiat Abarth, Fiat Professional και Jeep του ομίλου Stellantis. Πέρυσι πούλησε περίπου 7.000 αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί τα επαγγελματικά οχήματα του ομίλου.

Η Autohellas είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται κυρίως στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων, στη διαχείριση στόλου και στην εισαγωγή και χονδρική διανομή αυτοκινήτων με τα σήματα SEAT, HYUNDAI και KIA, καθώς και στη εισαγωγή και χονδρική διανομή (αυθεντικών) ανταλλακτικών τους.

H Samalet είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα στο Ισραήλ και δραστηριοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου, εισάγοντας και διανέμοντας χονδρικώς αυτοκίνητα με τα σήματα FIAT, ALFA ROMEO, JEEP, SUBARU, RAM, IVECO, WEY, HONG-QI, MASERATI και FERRARI. Η FCA GREECE είναι ανώνυμη εταιρεία, η οποία συστάθηκε το 1962 και η κύρια δραστηριότητά της είναι η εισαγωγή και χονδρική διανομή αυτοκινήτων με τα σήματα FIAT, ALFA ROMEO, ABARTH και JEEP, καθώς και η εισαγωγή και χονδρική διανομή (αυθεντικών) ανταλλακτικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις