Με τις νομικές ενέργειες για την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν για τις αυθαιρεσίες στο ξενοδοχείο Cocomat στην Ακρόπολη να βρίσκονται σε εξέλιξη, η διοίκηση της Μπλε Κέδρος της οικογένειας Ευμορφίδη συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις ετήσιες ενοποιημένες καταστάσεις του ομίλου για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, η εταιρεία σχεδιάζει μια σειρά από επενδύσεις μέσα στην τρέχουσα σε υφιστάμενα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της.

Μπλε Κέδρος: «Πράσινο φως» για την απόκτηση ακινήτου στην Κηφισιά

Οι πιο σημαντικές από πλευρές μεγέθους είναι οι εξής:

  • Η ανακατασκευή ξενοδοχείου σε κτήριο με διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου 21-25 και Φαλήρου 22-22Β στην περιοχή Μακρυγιάννη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι δυναμικότητας 117 δωματίων ενώ οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν το 2024. Το συνολικό κόστος της επένδυσης προϋπολογίζεται σε 12 εκατ. ευρώ. Η συνολική δόμηση των σχεδόν 4.400 τ.μ. καταμερίζεται επί της οδού Δημητρακοπούλου, σε τέσσερις ορόφους εντός του περιβλήματος της νεοκλασικής όψης και δύο ορόφους πάνω από αυτήν, ενώ επί της οδού Φαλήρου σε τέσσερις ορόφους εντός του περιβλήματος της νεοκλασικής όψης και τρεις ορόφους πάνω από αυτήν.
  • Η ανέγερση συνθέτης τουριστικής μονάδας σε οικόπεδο εντός σχεδίου στον παραλιακό οικισμό Ξιφιά του Δήμου Μονεμβασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 20 εκατ. ενώ η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 59 τουριστικών κατοικιών και ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων με 20 δωμάτια.
    Ο πολεοδομικός σχεδιασμός ακολουθεί τα πρότυπα ενός τυπικού ελληνικού χωριού.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει στο pipeline της εταιρείας και η λειτουργία μπουτίκ ξενοδοχείου σε τριώροφο διατηρητέο ακίνητο με δυναμικότητας 64 δωματίων, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φειδίου 8, πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο Τιτάνια. Πρόκειται για ακίνητο που απέκτησε στις 9 Απριλίου και είναι συνολικής επιφάνειας 814 τ.μ. σε οικόπεδο 373 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 4,8 έναντι τιμήματος 4,1 εκατ. ευρώ.

Η έμφαση που δίδεται στην πρωτεύουσα εξηγείται και από την τουριστική άνθηση. Σύμφωνα με την ανάλυση της GBR Consulting από τον Απρίλιο του 2022 η ζήτηση αυξήθηκε και οι ξενοδοχειακές μονάδες ξεκίνησαν τη σεζόν τους φτάνοντας σε παρόμοια πληρότητα με τα επίπεδα του 2019, αλλά με σημαντικά υψηλότερα έσοδα σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού στην μετά Covid εποχή. Τα έσοδα ανά επισκέπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας υπήρξε οριακή μείωση κατά 2%.

Νέες αγορές ακινήτων

Να σημειωθεί πως στις 26 Απριλίου 2023 η εταιρεία προέβη στην απόκτηση ισόγειου εμπορικού καταστήματος συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ., στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 11, έναντι τιμήματος €680.000. Την ίδια στιγμή, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 14 Απριλίου αποφασίστηκε η αλλαγή στη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις