Ισχυρή οργανική αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του έτους εμφανίζει η Henkel, η οποία καταγράφει ένα θετικό ξεκίνημα για το 2023.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξάνονται οργανικά κατά 6,6% σε περίπου 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ και ονομαστική ανάπτυξη 6,4%.

Σημειώνεται ανάπτυξη και στις δύο επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου λόγω αύξησης των πωλήσεων:

  • Το Adhesive Technologies με οργανική ανάπτυξη 6,8% και ονομαστική ανάπτυξη 6,1%
  • Το Consumer Brands πέτυχε οργανική αύξηση πωλήσεων 7,0% και ονομαστική ανάπτυξη 7,3%.

Έξοδος από τη Ρωσία

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι το διάστημα αυτό ολοκληρώθηκε η έξοδος από επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία, σημειώθηκε πρόοδος στην εφαρμογή της ατζέντας στρατηγικής ανάπτυξης και επιβεβαιώνονται επί του παρόντος οι προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2023.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Henkel αύξησε τις πωλήσεις του Ομίλου σε περίπου 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πολύ ισχυρή αύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 6,6%, οφείλεται στη διψήφια τιμολόγηση, ενώ οι όγκοι πωλήσεων ήταν κάτω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Σε ονομαστικούς όρους, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4%.

«Καλό ξεκίνημα»

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel, Carsten Knobel, τόνισε: «Είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα της χρονιάς – παρά το συνεχιζόμενο απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς. Η πολύ ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και στις δύο επιχειρηματικές μας μονάδες υπογραμμίζει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου μας με επιτυχημένα brands και καινοτόμες τεχνολογίες. Το πρώτο τρίμηνο, συνεχίσαμε τα μέτρα τιμολόγησής μας για να αντισταθμίσουμε περαιτέρω τις αντίξοες συνθήκες από το κόστος των πρώτων υλών και των μεταφορικών»

«Σήμερα, επιβεβαιώσαμε τον οδηγό μας για το 2023 και, με βάση την πολύ ισχυρή εξέλιξη των οργανικών πωλήσεων του πρώτου τριμήνου, προσβλέπουμε με αυτοπεποίθηση στο τρέχον οικονομικό έτος», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις