Ενισχύεται και φέτος, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ) από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις δράσεις της με σκοπό τον έλεγχο ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων και τον περιορισμό της αφρικανικής πανώλης χοίρων στο πλαίσιο της επιζωοτολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, στις 27/04/2023, το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, αποφάσισε την επιχορήγηση της ΚΣΕ με το ποσό των 255.000 ευρώ, από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2023».

Αφρικανική Πανώλη: «Χτύπησε» εκμετάλλευση με οικόσιτους χοίρους – Πού εντοπίστηκε

Πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα

Η ΚΣΕ θα αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα, κυρίως, για την ασφαλιστική κάλυψη και τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα των μελών των συνεργείων δίωξης και των ομάδων κυνηγών που θα δραστηριοποιηθούν, καθώς και την κάλυψη μέρους των αναγκαίων δαπανών μετακίνησης και μισθοδοσίας θηροφυλάκων και επιστημονικών συνεργατών που συμμετέχουν στην επίβλεψη των συνεργείων.

Για τον ίδιο σκοπό, η ΚΣΕ είχε ενισχυθεί από το ΥΠΕΝ, τόσο το 2021, όσο και το 2022 με 180.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για το 2023 το ποσό είναι αυξημένο κατά 75.000 ευρώ, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται και η συνεργασία της στην αντιμετώπιση της διασποράς της αφρικανικής πανώλης, μετά και το κρούσμα που ανιχνεύτηκε τον Ιανουάριο στις Σέρρες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχή χρονιά ενισχύουμε την ΚΣΕ για τον αγώνα ενάντια στην αφρικανική πανώλη των χοίρων. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαμε, επίσης, συνδράμει συνολικά με 360.000 ευρώ για αυτόν τον σκοπό. Θεωρούμε την κυνηγετική κοινότητα σύμμαχο στην προστασία της βιοποικιλότητας γι’ αυτό, και εκτός από τα παραπάνω ποσά, την έχουμε ήδη ενισχύσει με 1.000.000 ευρώ για τη συνέχεια του έργου της.».

Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, Γιώργος Αραμπατζής, δήλωσε: «Ευχαριστούμε το ΥΠΕΝ, που και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια μας στηρίζει οικονομικά. Μάλιστα, για το 2023, το ποσό είναι αρκετά αυξημένο. Με χαρά θα συνεχίσουμε την κοινή συνεργασία για τη συνεχή επίτευξη του κοινού μας στόχου που είναι η προστασία του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO