Λίγες συνεδριάσεις έμειναν μέχρι τις εκλογές, των οποίων η έκβαση θα κρίνει και τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια στο ΧΑ. Το ταμπλό πάντως, μπορεί να μην έχει προεξοφλήσει κάτι καλό, αλλά δεν έχει προεξοφλήσει και κάτι κακό

Με άλλα λόγια, η διστακτικότητα είναι πασιφανής στο ταμπλό, με ψήγματα αισιοδοξίας.

Οι περισσότερες μετοχές στέκονται αξιοπρεπέστατα μπροστά στην αγοραστική απάθεια, ώστε να λογίζεται πως όλα τα μεσο-μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια που πήραν τον Δείκτη από τις 800 και τον πήγαν στις 1100, δεν έχουν αποεπενδύσει.

Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα σταθμίσει νωρίτερα η αγορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε τελικά να ξεκινήσει η επέλαση προς τις 1250.

Διότι πολύ απλά, η λύση της πολιτικής ασάφειας (προεκλογικής εκστατείας, γαρ) θα σημάνει αναβάθμιση για τη χώρα, άρα και είσοδο μεγαλύτερων επενδυτικών (θεσμικών) κεφαλάιων που δεν μπορούν προς το παρόν να τοποθετηθούν λόγω της στάμπας non investment grade.

Με λογικό μάτι, τα πράγματα δείχνουν προς αυτήν την κατεεύθυνση, και μένει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα.

Διαφορετικά εκφερόμενο, η πιθανότητα να δούμε τον Δείκτη μας στις 1250 μονάδες είναι μεγαλύτερη από το να τον δούμε 950.

Επιμέρους, τα χαρτιά δεν δείχνουν σημάδια κόπωσης, αλλά σημάδια ανακούφισης από το πρόσφατο ράλι, με κάποια εξ αυτών να φωνάζουν ακόμα ότι είναι “φθηνά”, ακόμα και σε τέτοια υψηλά επιπεδα.

Να υπνεθυμίσουμε ότι ενδεικτικά ότι ο ΜΥΤΙΛ βρίσκεται σε περιοχή ιστορικών υψηλών, ο ΟΠΑΠ έσπασε τα υψηλά δεκαετίας, οι τράπεζες έχουν υπεραποδώσει έναντι όλων με ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξέλειπαν πολλά χρόνια, οι μετοχές πληροφορικής δεν λένε να σταματήσουν (λ.χ. ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΚΟΥΕΣ κ.α.), η ΜΠΕΛΑ είδε κι άλλο ρεκόρ, κ.ο.κ.

Συν αυτώ, τα οικονομικά αποτελέσματα των περισσότέρων είναι θαυμάσια, δικαιολογώντας και την προσδοκία αύξησης αποτιμήσεων στο ταμπλό.

Στα στατιστικά, ο ΓΔ είδε την 6η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 7, και μια αύξηση τζίρου θα πείσει για τη συνέχεια, ειδικά αν προσπελαστούν οι 1110.

Από 1/1 παραμένουμε το καλύτερο Χρηματιστήριο σε αποδόσεις, με +19% έναντι λ.χ. 0% του Dow Jones, +6% του S&P500, +14% του Nasdaq100 και CAC40. O ΔΤΡ βλέπει +29% και +4% στην εβδομάδα.

Οι ξένοι είχαν αδύναμη χρηματιστηριακή εβδομάδα, και η δική μας καλή εικόνα κόντρα σε τέτοιο κλίμα στα διεθνή μόνο θετικά θα μεταφραστεί.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.