Στην τελετή ενθρόνισης του βρετανού Βασιλιά Καρόλου Γ’ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού:

«Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα, για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία. Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Η τελετή στέψης

Στέφθηκε Βασιλιάς ο Κάρολος, ο οποίος ανέλαβε την σκυτάλη της βρετανικής μοναρχίας, μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Είναι ο γηραιότερος μονάρχης που αναλαμβάνει τον θρόνο εδώ και χίλια χρόνια.

Η στέψη του Καρόλου Γ’ πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και με βάση το πανάρχαιο τελετουργικό, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Δίπλα του στέφθηκε βασίλισσα η σύζυγός του Καμίλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα