To 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022 των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – Μελών της ΕΑΕΕ) καταγράφεται ενισχυμένη σε σχέση με το 2021 κατά 4,2%.

Στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτων κατέγραψε αύξηση κατά 0,7%, ενώ οι λοιποί κλάδοι ασφαλίσεων κατά ζημιών αυξάνουν συνολικά την παραγωγή τους σε ποσοστό 8,7%.

Ποιοι παράγοντες και πόσο εκτίναξαν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ιδία κράτηση (δηλαδή η συμμετοχή των ασφαλιστικών επιχειρήσεων) επί των ασφαλιστικών αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής ήταν 1.486 εκατ.€. Η συμμετοχή των αντασφαλιστών στις αποζημιώσεις ανήλθε στα 54 εκατ.€. Επομένως οι συνολικές ασφαλιστικές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για τις ασφαλίσεις Ζωής ήταν 1.540 εκατ.€.

Στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, η ιδία κράτηση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων επί των ασφαλιστικών αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν ήταν 576 εκατ.€, με την αντί- στοιχη συμμετοχή των αντασφαλιστών να φθάνει τα 50 εκατ.€. Επομένως οι συνολικές ασφαλιστικές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών ήταν 626 εκατ.€.

Συνολικά επομένως, οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν εντός του 2021 έφθασαν αθροιστικά τα 2.166 εκατ.€ για όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις διαχειρίζονται Ενεργητικό συνολικής αξίας 20,8 δισ.€, εκ των οποίων 17,4 δισ.€ είναι τοποθετημένα σε επενδύσεις (καταγραφή με βάση τα Δ.Π.Χ.Α.). Τα Ίδια Κεφάλαια φθάνουν στο ύψος των 4,4 δισ.€ και οι ασφαλιστικές προβλέψεις τα 13,3 δισ.€.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΒΕΠ: Τι ζητούν οι μικρομεσαίοι από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές
Επιχειρήσεις |

Τι ζητούν οι μικρομεσαίοι από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές - Ανοιχτή επιστολή του ΕΒΕΠ

Το δικαίωμα της ψήφου μας, είναι η επιλογή μας, είναι η φωνή μας, είναι η δύναμή μας και θα την χρησιμοποιήσουμε στην ευρωκάλπη ανάλογα, τονίζεται στην ανοιχτή επιστολή