Τα αεροπορικά ταξίδια είναι απαραίτητα για την ζωή των ανθρώπων και για διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, αλλά και  η καινοτομία στην αεροπορία είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι KLM και η AeroDelft όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η KLM ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη φοιτητική ομάδα του AeroDelft προκειμένου να συμμετέχει σε οικοσυστήματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως οι πτήσεις με χρήση υδρογόνου.

Γιγάντιες επενδύσεις έως 2 τρισ. δολάρια για το πράσινο υδρογόνο [έρευνα]

Σχετικά με το Project Phoenix

Στόχος του Project Phoenix της AeroDelft είναι η κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα τροφοδοτείται από υδρογόνο. Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός drone, του Phoenix-Prototype, το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπομπός για την ανάπτυξη του πρώτου επανδρωμένου αεροσκάφους υγρού υδρογόνου-ηλεκτρικού, του Phoenix Full-Scale.

Το Phoenix Prototype λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από υγρό υδρογόνο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Η πρώτη πτήση του drone έχει ήδη πραγματοποιηθεί, συμβάλλοντας σημαντικά στην συλλογή πληροφοριών από την AeroDelft σχετικά με τις πτήσεις με υδρογόνο. Συγκεκριμένα, για το αν το drone μπορούσε να πετάξει με υγρό υδρογόνο και αν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου από το έδαφος.

Το drone αποτελεί σημείο εκκίνησης για το επανδρωμένο αεροσκάφος που θα πετά με υδρογόνο: το Phoenix Full Scale. Η ομάδα έχει κατασκευάσει το πλαίσιο για το Phoenix Full Scale και δοκιμάζει τα συστήματα υδρογόνου μέσα σε αυτό. Παράλληλα, στοχεύει να πετάξει το επανδρωμένο αεροσκάφος της το 2024 χρησιμοποιώντας αέριο υδρογόνο και αργότερα υγρό υδρογόνο, το 2025.

Η φοιτητική ομάδα AeroDelft

Η AeroDelft αποτελείται από μια ομάδα 50 φοιτητών που σπουδάζουν στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ. Aποστολή της AeroDelft είναι να αποδείξει και να προωθήσει το υδρογόνο ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά καύσιμα των αερομεταφορών.

Ο κ. Barry ter Voert, CXO & EVP Επιχειρησιακής Ανάπτυξης δήλωσε: «Η KLM θέλει να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στην αεροπορική καινοτομία και αναζητά ευκαιρίες για να επισπεύσει τις εξελίξεις. Το μυαλό και οι λύσεις της νεότερης γενιάς είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να σκεφτούμε έξω από τα καθιερωμένα. Ο ενθουσιασμός και η σκληρή δουλειά της AeroDelft βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό».

Ο κος Wouter van der Linden, Υπεύθυνος Ομάδας της AeroDelft, δήλωσε: «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την KLM για το μέλλον της αεροπορίας, είναι μεγάλη επιβράβευση για εμάς να έχουμε την υποστήριξη ενός τόσο μεγάλου παίκτη της βιομηχανίας. Μαζί θα εργαστούμε σκληρά για την υλοποίηση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών και για την εκπαίδευση των μηχανικών του μέλλοντος.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green