Το μέλλον της Αλβανίας περνά μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Το αποτέλεσμα τους υπέρ της αντιπολίτευσης και κατά του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος, εκτιμάται ότι θα επισπεύσει την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Αλβανία: Νέο ρεκόρ αμερικανικών επενδύσεων

Τελικός στόχος, η απομάκρυνση του Έντι Ράμα από την εξουσία που ταυτίστηκε με τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, το οργανωμένο έγκλημα, την αντεθνική εξωτερική πολιτική και την αύξηση της μετανάστευσης των Αλβανών πολιτών στο εξωτερικών, τα οποία έχουν κρατήσει επί μακρόν τη γειτονική χώρα δέσμια της φτώχειας σε μια πλούσια Ευρώπη.

Προκλητικός ο Αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά αυτήν την προεκλογική εκστρατεία της αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τη μεγάλη σημασία της για τα μελλούμενα στην Αλβανία, κατηγορεί το σύνολο της αντιπολίτευσης ως πολιτικά ανίκανη να κυβερνήσει τη χώρα και σε τοπικό επίπεδο και προμηνύει ότι θα παραμείνει στην εξουσία για τέταρτη κατά σειρά θητεία.

Η εθνική ελληνική μειονότητα

Στο εκρηκτικό αυτό προεκλογικό σκηνικό η εθνική ελληνική μειονότητα διεκδικεί το δικό της μερίδιο στο γύρισμα σελίδας στη χώρα, καλώντας άπαντες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες την επόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, στους τρεις δήμους που διεκδικεί στο νότο της χώρας, της Χιμάρας των Φοινικαίων και της Δρόπολης και Πωγωνίου, που θεωρούνται και ελληνικοί μειονοτικοί δήμοι, οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι κατεβαίνουν μέσα από αλβανικά κόμματα, ή σε συνδυασμούς των ελληνικών μειονοτικών κομμάτων με αλβανικά κόμματα.

Μεταξύ αυτών, αξιοσημείωτη κρίνεται στο δήμο Φοινικαίων η παρουσία του Λεωνίδα Παππά με το επίσημο Δημοκρατικό Κόμμα, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέροντας τις προτεραιότητες της θητείας του, σε περίπτωση εκλογής του, είπε ότι θα ολοκληρώσει την επισκευή όλων των δρόμων για να μετακινούνται με άνεση οι δημότες και δεσμεύτηκε για την κατάρτιση κτηματολογίου εντός 4ετίας και την εκπόνηση μελέτης για τη σύνδεση του δήμου Φοινικαίων με το δήμο Δρόπολης, μέσω Λεσινίτσας-Κρα.

Υποσχέθηκε επίσης την αξιοποίηση με διαφάνεια των βοσκοτοπιών και των άλλων φυσικών πόρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου για την προσέλκυση τουρισμού και την παγίωση εβδομαδιαίας δημόσιας – δωρεάν συγκοινωνίας σε όλα τα ορεινά χωριά.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Παππάς

Ο Λεωνίδας Παππάς γεννήθηκε στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα το 1974. Το 1991, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε το Λύκειο στην Κόνιτσα και στις εισαγωγικές εξετάσεις του 1992 πέτυχε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1997.

Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές για Αποκαταστάσεις Μνημείων. Το ίδιο έτος επέστρεψε στην ιδιαίτερη του πατρίδα, όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του στους Αγίους Σαράντα.

Εργάστηκε στην Τεχνική Υπηρεσία της Ορθόδοξης Εκκλησία της Αλβανία μέχρι το 2004, ενώ από τότε μέχρι σήμερα διατηρεί μελετητικό γραφείο στους Αγίους Σαράντα. Παράλληλα δραστηριοποιούνταν πολιτικά στην ιστορική οργάνωση «Ομόνοια» που εκπροσωπεί τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό στην Αλβανία. Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε Γενικός Πρόεδρος.

Οι πολλές προσπάθειες του για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων της μειονότητας δεν καρποφόρησαν με αποτέλεσμα να παραιτηθεί τον Απρίλιο του 2018. Είναι παντρεμένος με την Αγλαΐα Παππά και έχει τρία παιδιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα