Στο 6% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση , λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ΝΔ φαίνεται πως έχει επιστρέψει στα ποσοστά προ Τεμπών και, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, συγκεντρώνει 31,5% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25.5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8.5%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 4%, η Ελληνική Λύση με 3%. Το ποσοστό λευκών, άκυρων και αναποφάσιστων αγγίζει το 14,5%.

Εκλογές: Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τo αποτέλεσμα; – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας

Η δημοσκόπηση ξεκινά με το ερώτημα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Στο ερώτημα αν θα προτιμούσαν αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας, το 41% απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό της ΝΔ και το 31% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 8% θα προτιμούσε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Στο ερώτημα «αν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα ήταν καλύτερο να γίνει;», το 38% απαντά προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει νέες εκλογές, το 34% θέλει «νέες εκλογές το συντομότερο», το 19% θέλει προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα