Εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον του ομίλου της Intrakat, δηλώνει ο αντιπρόεδρος και CEO. Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου μιλώντας στους αναλυτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων, εκτίμησε πως «η Intrakat το 2023 σίγουρα θα πετύχει break even και αισιοδοξούμε ακόμη και για κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι θετικές εκτιμήσεις πηγάζουν αφενός από το γεγονός πως το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ο όμιλος παρουσίασε θετική λειτουργική κερδοφορίας και αφετέρου από το ό,τι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των κατασκευαστικών έργων 1,3 δισ. ευρώ είναι κερδοφόρο και φέρνει θετικές ταμειακές ροές.

Intrakat: Νέο ιστορικό ρεκόρ στο ανεκτέλεστο το 2022 – Στο 1,32 δισ. ευρώ

Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή προέβλεψε δε, θετικά αποτελέσματα και για το 2024.

Τα νέα έργα

Ο ίδιος επίσης έδωσε έμφαση ως προς την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων και τις νέες συμβάσεις έργων τις οποίες αναλαμβάνει ο όμιλος.

Πρόκειται για το έργο ΣΔΙΤ «Εστίες Πανεπιστημίου Κρήτης» ύψους 205,9 εκατ. ευρώ αλλά και για την ανάληψη του έργου κατασκευής στο Ελληνικό, «Marina Tower» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Bouygues.

Επίσης η Intrakat συμμετέχει σε κοινοπραξίες για τα έργα ΣΔΙΤ:

1. Καλαμάτα – Πύλος (40%) (Π/Υ: €239,2εκ.)

2. ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%) (Π/Υ: €188,6εκ.)

Η Άκτωρ

Ο κ. Εξάρχου, αιτιολόγησε ακόμη την αισιοδοξία του για την θετική πορεία του ομίλου στην απόκτηση της Άκτωρ, η οποία όπως υπογράμμισε έχει ένα υγιές ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων και η ενσωμάτωση της στον όμιλο θα φέρει μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Ως προς τον τρόπο ενσωμάτωσης, ο CEO παρέπεμψε σε ανακοινώσεις μετά την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Τότε θα προχωρήσουμε σε εταιρικό μετασχηματισμό του ομίλου», είπε χαρακτηριστικά.

Παραχωρήσεις και ΑΠΕ

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ο κ. Εξάρχου έδωσε βαρύτητα στη στροφή του ομίλου στους τομείς των Παραχωρήσεων και των ΑΠΕ καθώς αυτοί εξασφαλίζουν για το μέλλον σταθερές ταμειακές ροές.

Θύμισε τη συμμετοχή της Intrakat στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού μέσω επενδυτικού σχήματος που έχει προεπιλεγεί αλλά και για τα έργα ΑΠΕ που σκοπεύει να αναπτύξει με όμολογιακό δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις