Σε θετικά εδάφη κινούνται σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές όμως να αναμένουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη.

Οι δείκτες

Οι πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,45% στις 7.789 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,37% στις 15.972 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,50% στις 7.451 μονάδες.

Τουρκικές εκλογές

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης και τις εκλογές στην Τουρκία, με τη χώρα να οδηγείται σε επαναληπτικές, αφού ούτε ο νυν πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ούτε ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία. Καθώς κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν ξεπέρασε το όριο του 50% που απαιτείται για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος, θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία στις 28 Μαΐου.

Οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) σχεδιάζουν να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κατά τη σύνοδο κορυφής τους στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα, με μέτρα που στοχεύουν στην ενέργεια και τις εξαγωγές.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της 19ης-21ης Μαΐου θα στοχεύουν στην αποφυγή κυρώσεων που αφορούν τρίτες χώρες και θα επιδιώξουν να υπονομεύσουν τη μελλοντική παραγωγή ενέργειας της Ρωσίας και να περιορίσουν το εμπόριο που υποστηρίζει τον ρωσικό στρατό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές