Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, υλοποιήθηκε, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, νέος τρόπος εξαγωγής των στοιχείων που δημοσιεύονται στην εφαρμογή «Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων», η οποία είναι αναρτημένη στην ενότητα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» του διαδικτυακού ιστότοπου του Υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr).

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τώρα στη διάθεσή τους μαζική εξαγωγή ανά έτος όλων των στοιχείων του Μητρώου, σε αρχεία λογιστικών φύλλων με όλα τα διαθέσιμα στην εφαρμογή πεδία (Νομαρχία, Δήμος, κατηγορία ακινήτου κ.λπ.). Ο χρήστης μπορεί να μεταφορτώσει τα αρχεία στον υπολογιστή του, να τα ανοίξει με το αντίστοιχο πρόγραμμα και να φιλτράρει τα δεδομένα με βάση οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα πεδία. Η ενημέρωση του σχετικού αρχείου εκάστου τρέχοντος έτους θα γίνεται σε μηνιαία βάση.

Η Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών μεριμνά σταθερά για την πληρέστερη πληροφόρηση των πολιτών και την ευχερέστερη αξιοποίηση της παρεχόμενης πληροφορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου