Τα ιμπρεσιονιστικά τοπία δεν είναι το πρώτο που έρχεται στον νου όταν κάποιος σκέφτεται τον Γκούσταβ Κλιμτ, αλλά το σπάνιο τοπίο του «Insel im Attersee» (1902) προέκυψε από μια ιδιωτική συλλογή στη Νέα Υόρκη και εκτίθεται στου Sotheby’s όπου θα δημοπρατηθεί στις 16 Μαΐου, με εκτίμηση για 45 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κλιμτ επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη φύση και περνούσε τα καλοκαίρια του στην αυστριακή και ιταλική ύπαιθρο.

Η γέφυρα της Μόνα Λίζα και άλλα μυστικά

Συχνά παραθέριζε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του την αυστριακή σχεδιάστρια μόδας Εμίλιε Φλέγκε και την οικογένειά της στο σπίτι τους στη λίμνη Attersee μετά το θάνατο του αδελφού του τού Ερνστ ο οποίος άφησε χήρα τη μεγαλύτερη αδελφή της Εμίλιε, την Ελένε.

Σπάνια έργα του Μονέ

Πριν από λίγο καιρό είχαν βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s κάποια σπάνια πρώιμα έργα του Γάλλου ζωγράφου και εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του κινήματος του ιμπρεσιονισμού, Κλωντ Μονέ, με την αξία τους να ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για πέντε πίνακες που προέρχονται από ιδιωτική συλλογή Αμερικανού συλλέκτη, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά.

Όλοι οι πίνακες χρονολογούνται προ του 1900, προσφέροντας μια εικόνα από την ανάπτυξη του στυλ του διάσημου ζωγράφου πριν φτάσει στη δημιουργία των πιο γνωστών του έργων, όπως τα εκπληκτικά «Νούφαρα».

Από τα πέντε έργα ξεχωρίζει ο πίνακας «Massif de chrysanthemes», ένα έργο με χρυσάνθεμα που εκτιμάται ότι ο καλλιτέχνης ζωγράφησε το 1897 και η αξία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 13,6 εκατ. και 20 εκατ. δολαρίων.

Σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο πίνακας «Les Demoiselles de Giverny», που περιλαμβάνει ένα μοτίβο από στοίβες σιτηρών που χρησιμοποιεί συχνά ο Μονέ στα έργα του. Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτιμάται στα 20 με 27 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus