Στους πωλητές έχουν περάσει αυτήν την ώρα τα ηνία στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα, έχοντας όμως τους περισσότερους τίτλους του σε αρνητικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,19% στις 1.134,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

“Βλέπει αλλά… δεν ακουμπά”. Αυτή είναι η φράση σήμερα στα χείλη της αγοράς, που βλέπει τον γενικό δείκτη να βλέπει το επόμενο ορόσημο των 1.141 μονάδων (υψηλά έτους), αλλά να μην έχει διάθεση να το διασπάσει. Άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να διαχειριστεί και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ούτως ή άλλως βγαίνουν μετά τη χθεσινή άνοδο.

Η μεσοπρόθεσμη εικόνα πάντως στο ταμπλό παραμένει εξαιρετική, κάτι που συνάγεται ευχερώς παρατηρώντας τις περισσότερες μετοχές, τουλάχιστον τις δεικτοβαρείς και μεσαίας κεφ/σης. Μάλιστα, τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται αισιόδοξα και για το α’ τρίμηνο, ο τζίρος σταθερός και αξιοπρεπής λίγο πριν τις εκλογές.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Πειραιώς και Autohellas δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι Τιταν, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Alpha Bank, Aegean, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Jumbo, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΟΤΕ, Λάμδα, Quest, Εθνική και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών