Αύξηση κατά 8,3% κατέγραψε ο τζίρος για το σύνολο των επιχειρήσεων το α΄ τρίμηνο του 2023, εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα, διαμορφούμενος στα 97,564 δισ. ευρώ, έναντι 90,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Αυξήθηκε το α’ τρίμηνο η βιομηχανική παραγωγή – Ποιοι κλάδοι υποχώρησαν, ποιοι «έβαλαν πλάτη»

Κύκλος εργασιών (σε χιλ. €) για το Σύνολο των Επιχειρήσεων της Οικονομίας

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 61,9%.

Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών, κατά 7,1%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 20,2%.

Κύκλος Εργασιών (σε χιλ. ευρώ), από Διοικητικές Πηγές, για το Σύνολο των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας (οριστικό Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων, έτους 2020), ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας (NACE Αναθ. 2)

** Στα στοιχεία περιλαμβάνονται μη τυπικές συναλλαγές, ως εκ τούτου δεν δημοσιεύονται γιατί δεν είναι συγκρίσιμα. Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία υποβάλλουν στοιχεία στις φορολογικές αρχές σε τριμηνιαία βάση, ενώ οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία υποβάλλουν στοιχεία σε μηνιαία βάση. Ως εκ τούτου, στοιχεία για το σύνολο των επιχειρήσεων είναι διαθέσιμα μόνο σε τριμηνιαία βάση

Οι επιχειρήσεις με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων

Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 29,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, που είχε ανέλθει σε 28.84 δισ. ευρώ.

Κύκλος εργασιών (σε χιλ. €) μόνο των Επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης Διπλογραφικών Βιβλίων (μηνιαία υποβολή στοιχείων)

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 39%.

Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 1,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 39%.

Κύκλος Εργασιών (σε χιλ. ευρώ), από Διοικητικές Πηγές, για το Σύνολο των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας (οριστικό Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων, έτους 2020) με υποχρέωση τήρησης Διπλογραφικών Βιβλίων, ανά Τομέα Οικονομικής Δραστηριότητας (NACE Αναθ. 2)

** Στα στοιχεία περιλαμβάνονται μη τυπικές συναλλαγές, ως εκ τούτου δεν δημοσιεύονται γιατί δεν είναι συγκρίσιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις