Τις λεπτομέρειες για τη διαχείριση, παρακολούθηση και εφαρμογή της δράσης του ΠΑΑ για τα συστήματα ποιότητας καθορίζει σχετική ΥΑ.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

Ειδικότερα, η δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας», στο πλαίσιο του Μέτρου 3 «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» του ΠΑΑ 2014-2022 αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, βάμβακος και τροφίμων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας.

ΠΑΑ: Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία – Οι τελικοί αποδέκτες

Επιλέξιμες δαπάνες – Ύψος ενίσχυσης

Η στήριξη καλύπτει τις πάγιες δαπάνες που απορρέουν από τη συμμετοχή των δικαιούχων στο σύστημα ποιότητας AGRO 2. Η ενίσχυση παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης και παρέχεται ως ετήσιο ποσό υπό μορφή κινήτρου, το ύψος του οποίου έχει καθοριστεί βάσει εγκεκριμένης μελέτης.

Το ετήσιο ύψος ενίσχυσης υπολογίζεται ως το γινόμενο α) του μοναδιαίου κόστους (ετήσιο ποσό ενίσχυσης ανά μέλος), που αντιστοιχεί στο μέγεθος ομάδας βάσει του πίνακα που ακολουθεί, επί β) τον αριθμό των ωφελούμενων μελών που περιλαμβάνονται στην κατάσταση ωφελούμενων μελών της αίτησης στήριξης ή πληρωμής ή τροποποίησης, κατά περίπτωση.


Για τον προσδιορισμό του μεγέθους ομάδας και κατ’ επέκταση του μοναδιαίου κόστους, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μελών που είναι δηλωμένα στην αίτηση ή αιτήσεις πιστοποίησης του υποψήφιου δικαιούχου για τις ενισχυόμενες δραστηριότητες της πράξης, ανεξάρτητα από το αν όλα τα μέλη περιλαμβάνονται στην κατάσταση ωφελούμενων μελών. Κατά την διάρκεια υλοποίησης της πράξης, το ύψος του μοναδιαίου κόστος μπορεί να επαναπροσδιοριστεί κατόπιν τροποποίησης.

Στην κατάσταση ωφελούμενων μελών δηλώνονται όσα μέλη του φορέα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση 3.1.2 μέσω του φορέα τους.

ΓΓια τους γεωργούς που ενισχύονται από το υπομέτρο 3.1, είτε ως δικαιούχοι είτε ως ωφελούμενα μέλη, το συνολικό ετήσιο ύψος ενίσχυσης που λαμβάνουν από το υπομέτρο, ανεξαρτήτως δράσης ή Πρόσκλησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο ποσό ενίσχυσης των 3.000 ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO