Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εξέδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Αλέξης Τσίπρας αποκλειστικά στο in: Καμία αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Όποιοι αναφέρονται σε καταδικασμένες στην συνείδηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, πολιτικές υπερφορολόγησης και μετατροπής του ασφαλιστικού σε φορολογικό, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη των λεγόμενών τους, δύο ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές».

Αποσύρεται από τις εκλογές ο Κατρούγκαλος μετά την παρέμβαση Τσίπρα στο in

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο in, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του οποίου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

»Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς.

»Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Πολιτική
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων