Διοικητικό πρόστιμο ύψους 55.000 ευρώ στη Cepal Hellas επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3758/2009, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 55.000 ευρώ στη Cepal Hellas – Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.), επειδή η τελευταία προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις για την ενημέρωση οφειλέτη για ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκ μέρους της εταιρείας επιβεβαίωση της οφειλής.

Γεωργιάδης: Καλούμε όλες τις εισπρακτικές εταιρείες να τηρούν τη νομιμότητα

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Εμπορίου καλεί όλες τις εισπρακτικές εταιρείες να τηρούν τη νομιμότητα και να μην ενοχλούν πέραν των ορίων του Νόμου τους δανειολήπτες. Σήμερα επιβάλλαμε πρόστιμο ύψους 55.000 ευρώ σε εισπρακτική εταιρεία ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο και δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε όποιον ενοχλεί παρανόμως τους οφειλέτες. Πρέπει πάντοτε να υπάρχει διαφάνεια και ανθρώπινο πρόσωπο στην αναζήτηση των πληρωμών».

Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή στην  γραμμή 1520 και να υποβάλει καταγγελία για παράβαση της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις