«Πρωτοφανές ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρήσεων και εντυπωσιακή άμεση ανταπόκριση από πλευράς τραπεζών συνάντησαν τα 3 νέα χρηματοδοτικά προϊόντα της HDB που ενεργοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα!».

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ενεργοποιήθηκαν τα 3 νέα χρηματοδοτικά προϊόντα

Αυτό σημειώνεται σε ανάρτηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ από τον σχετικό πίνακα φαίνεται ότι έχουν κατατεθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα KYC της HDB, 3.779 αιτήματα, έχουν σταλεί για αξιολόγηση στις τράπεζες τα 2.721 αιτήματα και πέρασαν το πρώτο στάδιο αξιολόγησης της επιλεξιμότητάς τους – λαμβάνοντας θετική απάντηση – τα 1.058 αιτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης, πράσινα συγχρηματοδοτούμενα δάνεια και δάνεια ρευστότητας επιχειρήσεων.

Τα προγράμματα

– Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-Financing Loans) με συνολικά διαθέσιμα δανειακά κεφάλαια ύψους έως 500 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ που υλοποιούν επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης, ανάπτυξης παρόχων green services, ανάπτυξης δικτύων φόρτισης αυτοκινήτων τεχνολογίας χαμηλών ρύπων (ηλεκτροκίνητων ή υδρογόνου) καθώς και επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με απώτερο στόχο την μείωση των εκπομπών και την προστασία του περιβάλλοντος. Η διάρκεια των δανείων θα είναι από 2 έως 10 έτη και το ύψος αυτών θα κυμαίνεται από 80.000 ευρώ έως 8.000.000 ευρώ. Δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης περιόδου χάριτος για τα 2 πρώτα έτη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://hdb.gr/growth-fund-green-co-financing-loans/

– Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-Financing Loans) με συνολικά διαθέσιμα δανειακά κεφάλαια ύψους έως 250 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ, για την υλοποίηση επενδύσεων ψηφιοποίησης και ψηφιακής αναβάθμισης των εργασιών/δραστηριοτήτων τους, με στόχο της αύξηση της παραγωγικότητας τους, τη μεγέθυνσή τους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η διάρκεια των δανείων θα είναι από 2 έως 10 έτη ,το δε ύψος αυτών ανέρχεται από 25.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης περιόδου χάριτος για τα 2 πρώτα έτη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://hdb.gr/growth-fund-digitalization-co-financing-loans/

– Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων (Liquidity Co-Financing Loans) με συνολικά διαθέσιμα δανειακά κεφάλαια ύψους έως 600 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης σε ΜμΕ.

Στόχος των δανείων είναι η διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας του συναλλακτικού κυκλώματος των επιχειρήσεων καθώς και η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες της αγοράς (αύξηση ενεργειακών δαπανών, τιμές πρώτων υλών, πληθωριστικές πιέσεις) και η προστασία των θέσεων εργασίας, ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Η διάρκεια των δανείων θα είναι από 2 έως 5 έτη, και το ύψος του δανείου ανέρχεται από 10.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ. Δίνεται δυνατότητα αξιοποίησης περιόδου χάριτος για τα 2 πρώτα έτη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://hdb.gr/growth-fund-liquidity-co-financing-loans/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα νέα προγράμματα στο hdb.gr και να κάνουν την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας KYC της HDB.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις