Αλλαγές σε ανώτατες διοικητικές θέσεις ανακοίνωσε η Κλουκίνας – Λάππας, μετά την εξαγορά από την Intracom Properties του 46,59% των μετοχών της.

Η Intracom Properties εξαγόρασε το 46,59% των μετοχών της Κλουκίνας – Λάππας

Ειδικότερα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά την παραίτηση των παραιτηθέντων μελών του, κ. Ιωάννη Λάππα του Ηλία (εκτελεστικό) και κ. Μαίρης Λάππα του Ιωάννη (μη εκτελεστικό), πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίσθηκε ο Δημήτρης Κλώνης, ενώ καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου ανέλαβε ο Σωτήρης Μπακαγιάννης.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η προγενέστερη εκλογή του Ιωάννη Παπαβασιλείου από την 1η Μαρτίου 2023, ο οποίος ορίσθηκε αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, το δ.σ. με τη νέα του σύνθεση θα ολοκληρώσει τη θητεία του στις 22 Απριλίου 2024, όπως ίσχυε για τη θητεία του προηγούμενου δ.σ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η εταιρεία με την επωνυμία “Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (εφεξής η “Εταιρεία”), με βάση την κείμενη νομοθεσία και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει προς αυτό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, και σε συνέχεια της από 19.5.2023 απόφασης της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ., εξέλεξε ως νέα μέλη του τους κ.κ. Δημήτριο Κλώνη του Χρήστου και Σωτήριο Μπακαγιάννη του Ευαγγέλου, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του, κ. Ιωάννη Λάππα του Ηλία (εκτελεστικό) και κ. Μαίρης Λάππα του Ιωάννη (μη εκτελεστικό).

Η ως άνω εκλογή ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και των παραιτηθέντων μελών, ήτοι έως 22.4.2024, θα ανακοινωθεί δε από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων, όπως ορίζεται στον νόμο και στο καταστατικό της Εταιρείας, μαζί με την προγενέστερη από 1.3.2023 εκλογή του κ. Ιωάννη Παπαβασιλείου του Ηλία.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της εκλογής των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο,  λαμβάνοντας υπόψιν του και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας της 14.7.2021 και 18.7.2022, ήλεγξε και επιβεβαίωσε ομόφωνα ότι εξακολουθούν να πληρούνται:

α. οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 του ν. 4706/2020 αναφορικά με τον απαιτούμενο αριθμό των ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς για αμφότερα εκ των δύο (2) ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών, ήτοι τους κ.κ. Πανδή και Καραβία, επιβεβαιώθηκε ότι εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας, υπό την έννοια των διατάξεων του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020,

β. οι απαιτήσεις του άρθρου 3 παρ.1. β του νόμου 4706/2020 αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας,

γ. η ατομική και συλλογική καταλληλότητα του συνόλου των μελών του σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4706/2020 και την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας,

δ. η μη συνδρομή ασυμβιβάστου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 4 Ν. 4706/2020 σε ουδέν εκ των μελών του, και

ε. την εν γένει νομιμότητα της σύνθεσης αυτού σύμφωνα με το νέο Ν. 4706/2020.

Κατόπιν της ανωτέρω εκλογής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε και  καθόρισε τις ιδιότητες των μελών του ως εξής :

Εκτελεστικά ΜΗ ανεξάρτητα Μέλη ορίσθηκαν οι:

  1. Δημήτριος Κλώνης του Χρήστου,
  2. Σωτήριος Μπακαγιάννης του Ευαγγέλου και
  3. Βιολέττα Λάππα του Ιωάννη.

Μη Εκτελεστικά Μη ανεξάρτητα Μέλη ορίσθηκαν οι:

  1. Αβραάμ Σπεντζάρης του Λουκά και
  2. Ιωάννης Παπαβασιλείου του Ηλία.

Ανεξάρτητα Μέλη παραμένουν οι:

  1. Θεόδωρος Καραβίας του Σπυρίδωνος και
  2. Ιωάννα Πανδή του Νικολάου.

Τέλος ορίστηκαν:

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου το εκτελεστικό μέλος κ. Δημήτριος Κλώνης,

Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Σωτήριος Μπακαγιάννης, και

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου το μη εκτελεστικό μέλος κ. Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Κατόπιν της ανωτέρω εκλογής, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  1. Δημήτριος Κλώνης του Χρήστου και της Βασιλικής, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Εκτελεστικό, ΜΗ Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ,
  2. Σωτήριος Μπακαγιάννης του Ευαγγέλου, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό, ΜΗ Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ,
  3. Ιωάννης Παπαβασιλείου του Ηλία, Αντιπρόεδρος, ΜΗ Εκτελεστικό, ΜΗ Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ,
  4. Βιολέττα Λάππα του Ιωάννη, Εκτελεστικό ΜΗ Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ,
  5. Αβραάμ Σπεντζάρης του Λουκά, ΜΗ Εκτελεστικό, ΜΗ Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ,
  6. Θεόδωρος Καραβίας του Σπυρίδωνος, ΜΗ Εκτελεστικό, Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ και
  7. Ιωάννα Πανδή του Νικολάου, ΜΗ Εκτελεστικό, Ανεξάρτητο ΜΕΛΟΣ.

Στη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, επίσης, αποφάσισε ομόφωνα και καθόρισε εκ νέου τις εξουσίες διαχείρισης και εκπροσώπησης της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι, παρά την ανασύνθεση και ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει αμετάβλητη, η δε παραίτηση των κ.κ. Ιωάννη Λάππα και Μαίρης Λάππα δεν επηρέασε τη σύνθεσή τους, διότι δεν συμμετείχαν σε αυτές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις