Το Vacay Valuator, μια εφαρμογή που βοηθά τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν πόσο πιο μακριά μπορούν να πάνε κάνοντας οικονομία, προτείνει απλές περικοπές δαπανών που στο τέλος θα αποφέρουν μεγάλο όφελος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μπορεί να χρειαστούν έως και 32 χρόνια για να χρηματοδοτήσει κανείς ένα σαφάρι, αν απλά εξοικονομεί τα 3 ευρώ ξοδεύει καθημερινά για καφέ. Αλλά μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να βρείτε μια απόδραση που είναι εύκολο να πληρώσετε απλά μειώνοντας την πρόσληψη καφεΐνης.

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για οικολογικές διακοπές

Το νέο εργαλείο προϋπολογισμού επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδέσουν ορισμένα από τα τακτικά έξοδά τους—την καφετέρια, συνδρομές σε streaming πλατφόρμες, ή ένα εβδομαδιαίο δείπνο—προκειμένου να προτείνουν διακοπές που θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά αλλάζοντας τις δαπάνες τους. Η εταιρεία λέει ότι το εργαλείο είναι μια απάντηση στο τρέχον περιβάλλον, στο οποίο οι καταναλωτές αισθάνονται πιεσμένοι από τον πληθωρισμό και την οικονομική αβεβαιότητα, αλλά εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να ξεφύγουν.

Το εργαλείο απευθύνεται αρχικά στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, δεδομένου ότι «διαβάζει» τις βρετανικές λίρες και βασίζει τις εκτιμήσεις του γύρω από το υψηλό κόστος ζωής στην Αγγλία. Αλλά ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, λέει ένας εκπρόσωπος, αρκεί να είναι πρόθυμος να κάνει μερικές απλές μετατροπές νομισμάτων.

Αντίο σε κάπνισμα και καφέ

Μεταξύ των 15 ειδών εξόδων που προτείνει το Kayak για μείωση από τους ταξιδιώτες είναι το κάπνισμα, οι ανακαινίσεις στο σπίτι, το shopping therapy και ο καφές σε πακέτο. Κάθε ένα αντιπροσωπεύεται από ένα απλό εικονίδιο—κάντε κλικ σε πολλά από αυτά και παρακολουθήστε τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας να μεγαλώνει.

Ο καφές και το φαγητό από το σπίτι για δύο μήνες μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 250 ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν πτήσεις μετ’ επιστροφής από Λονδίνο προς Μιλάνο, Κωνσταντινούπολη ή Τελ Αβίβ, ενώ εξακολουθεί να αφήνει άφθονο χώρο για να πληρώσει κανείς τα καταλύματα. Από τη Νέα Υόρκη, ο ίδιος προϋπολογισμός θα μπορούσε να σας οδηγήσει στο Πόρτλαντ, στο Μέιν, στο Τορόντο ή στο Ντένβερ.

Ο Evan Day, υπεύθυνος του Kayak, λέει ότι το νέο εργαλείο αξιοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μόνο αεροπορικά εισιτήρια, αν και το Kayak πουλάει προσφορές πακέτων που συνδυάζουν πτήσεις και ξενοδοχεία.

Ο ίδιος λέει ότι το Valutator είναι μια απάντηση σε έρευνα, η οποία δείχνει ότι το 65% των Βρετανών ταξιδιωτών δυσκολεύονται περισσότερο να κάνουν διακοπές φέτος από ό,τι το 2022. «Όλα τα εργαλεία μας στοχεύουν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να έχουν τις καλύτερες προσφορές και να βρουν τα κατάλληλα ταξίδια για αυτούς», εξηγεί.

«Δεδομένου του κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό είναι το κατάλληλο εργαλείο για αυτή τη στιγμή», συνεχίζει. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να ξεφύγουν από αυτό το καθημερινό άγχος και να έχουν κάτι να περιμένουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή