Την  πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Morgan Stanley εντός του έτους, ανακοίνωσε την περασμένη ο επικεφαλής της Τζέιμς Γκόρμαν, ξεκινώντας μια κούρσα διαδοχής σε μια από τις κυρίαρχες εταιρείες της Wall Street.

Ωστόσο, η απουσία γυναικών από τους πιθανούς διαδόχους υπογραμμίζει το φυλετικό χάσμα που υπάρχει στις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.

Οι συμπρόεδροι της Morgan Stanley, Ted Pick και Andy Saperstein, και ο επικεφαλής της διαχείρισης επενδύσεων Dan Simkowitz, είναι οι επικρατέστεροι για να διαδεχθούν τον Γκόρμαν.

Αποσύρεται ο αληθινός «λύκος» της Wall Street – Οι μνηστήρες για τη θέση του στη Morgan Stanley

Υστερεί η Morgan Stanley

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ που αναφέρθηκαν αναλυτικά από τις τράπεζες της Wall Street δείχνουν ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνταν λιγότερο σε ηγετικές θέσεις στη Morgan Stanley από ό,τι σε άλλες κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ από το 2021.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι το 25% όσων κατείχαν ρόλους «εκτελεστικούς/ανώτερους αξιωματούχους/διευθυντές» στις ΗΠΑ ήταν γυναίκες, έναντι 29% για την JPMorgan Chase & Co, 36% για την Bank of America Corp και 38% για την Citigroup Inc.

James Gorman: Ο αληθινός «λύκος» της Wall Street που «εκτόξευσε» την Morgan Stanley

Επιπλέον, το 80% των κορυφαίων στελεχών της Morgan Stanley στις ΗΠΑ είναι λευκοί, ενώ το μέσο ποσοστό στις άλλες τράπεζες διαμορφώνεται μεταξύ 67% και 78%.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο τραπεζικός κλάδος

Σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, οι γυναίκες κατείχαν μόλις το 21% των θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο υπηρεσιών, το 19% των θέσεων C-suite και το 5% των θέσεων CEO το 2021, σύμφωνα με μελέτη της Deloitte.

Η Wall Street αγωνίστηκε να αποτινάξει την εικόνα της ως «λέσχη παλιών αγοριών». Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι τράπεζες έχουν κάνει βήματα προς τη διαφορετικότητα καθώς προσπαθούν να προσελκύσουν τους millennial εργαζόμενους και υπό την πίεση κοινωνικών κινημάτων όπως το #MeToo και το Black Lives Matter.

Ένα σημαντικό ορόσημο ήρθε το 2021, όταν η Citigroup όρισε τη Jane Fraser, πρώην πρόεδρό της, ως διευθύνουσα σύμβουλό της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή