Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποβάθμισε το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στην Ιαπωνία σήμερα και είπε ότι αυτό πιθανόν συνέβη λόγω προγραμματισμού.

Ερωτηθείς αν απογοητεύθηκε που δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ο Ζελένσκι είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι πιστεύει πως περισσότερο απογοητεύθηκε ο Βραζιλιάνος ηγέτης. «Νομίζω ότι τον απογοήτευσε», είπε, χαμογελώντας και προκαλώντας γέλια από τους δημοσιογράφους.

G7: Δέσμευση για μακροπρόθεσμη στήριξη στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι συνάντησε μια σειρά από παγκόσμιους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην πόλη της Χιροσίμα το Σαββατοκύριακο σε ένα ταξίδι που θεωρήθηκε ότι εντάσσεται στις προσπάθειές του να προσελκύσει τον Παγκόσμιο Νότο καθώς το Κίεβο υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας.

«Το Μπαχμούτ εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών»

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως εξακολουθεί να μάχεται για τον έλεγχο της ανατολικής πόλης Μπαχμούτ, αφού ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πόλη παραμένει «μόνο στις καρδιές μας».

Ερωτηθείς πριν από τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ιαπωνία, αν η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών, αφού οι Ρώσοι υποστήριξαν πως την κατέλαβαν πλήρως, ο Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους, «πιστεύω πως όχι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Διότι σήμερα, το Μπαχμούτ βρίσκεται μόνο στις καρδιές μας». Ο υπεύθυνος Τύπου του Ζελένσκι διευκρίνισε αργότερα πως ο πρόεδρος απάντησε μ’ αυτό τον τρόπο σε ένα άλλο μέρος της ερώτησης. «Ερώτηση δημοσιογράφου: οι Ρώσοι είπαν πως κατέλαβαν το Μπαχμούτ», έγραψε στο Facebook ο Σέρχιι Νικιφόροφ. «Απάντηση προέδρου: Πιστεύω πως όχι». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε στα ουκρανικά: «Μ’ αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος αρνήθηκε πως το Μπαχμούτ κατελήφθη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων