Οι εκλογές στην Ελλάδα κυριαρχούν στα δελτία ειδήσεων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Τα διεθνή δίκτυα, από το πρωί μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες, τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου μετέφεραν τις εξελίξεις από την Ελλάδα και την εκλογική διαδικασία.

«Έχουμε την προοπτική οι εκλογές να είναι χωρίς αποτέλεσμα και να έχουμε ίσως μια άλλη ψηφοφορία αργότερα το καλοκαίρι. Όποιος κοιμάται εδώ γύρω μάλλον ξύπνησε από τις καμπάνες της εκκλησίας και αυτό θα φέρει περισσότερο κόσμο για να ψηφίσει σε αυτό το σχολείο μέσα στην ημέρα», ανέφερε το BBC.

Εκλογές 2023: Στις 21:00 το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Το Reuters, το οποίο μάλιστα είχε κάμερες σε διάφορα εκλογικά κέντρα, μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση την ψήφο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Και το Al Jazeera όμως, στην διαδικτυακή του έκδοση ετοίμασε μια live μετάδοση της εκλογικής ημέρας. Αυτό σημαίνει πως ανεβάζει λεπτό – λεπτό τις εξελίξεις από την Ελλάδα.

Το «Politico» έχει τις εκλογές πρώτο θέμα. Το «Politico» site αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τους παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών και παραθέτει τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

Δείτε το βίντεο

H συμμετοχή

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τώρα στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα βγει το exit poll

Στις 19.00 το απόγευμα αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο, κοινό μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα επιχειρήσουν να μετρήσουν την κατάταξη και τα ποσοστά που έχουν λάβει τα κόμματα.

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Σύμφωνα με την SingularLogic μέσα σε μόλις 90 λεπτά από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, στις 20:30 θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα