Οι Σέρρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη είχε τεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου εξαιτίας της συμμετοχής του Κώστα Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, παρά την παραίτησή του μετά την τραγωδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει υψηλό συμβολισμό και να κατακεραυνώσει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στο νομό Σερρών ήθελε ακριβώς αυτό να αναδείξει και να πετύχει: Δηλαδή να καταψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής ως υπεύθυνοι για την τραγωδία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών ωστόσο ήταν συντριπτικά υπέρ της ΝΔ. Στο 90.48% των ψηφοδελτίων η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 46.83% και δύο έδρες ενώ από μία έδρα παίρνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας, μία το ΠΑΣΟΚ όπου δείχνει να κερδίζει άνετα ο Μ. Τζελέπης και μία η Ελληνική Λύση με τον Κ. Μπούμπα.

Δεν αποκλείεται πάντως στο τέλος να χάσει την έδρα του ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα να μην… εκλεγεί και ο κ. Τσίπρας…

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 14,76% και παρά το γεγονός ότι οι Σέρρες ήταν πάντα «κάστρο» είναι φανερή η αποτυχία της στρατηγικής της Κουμουνδούρου στον συγκεκριμένο τομέα.

Να σκεφτεί κανείς ότι η ΝΔ παίρνει πάνω από 47 χιλιάδες σταυρούς στο 91% και ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 15 χιλιάδες. Στις 15.672 ο Κώστας Καραμανλής, στις 14,619 ο Τάσος Χατζηβασιλείου από τη ΝΔ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω