Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού για τις βουλευτικές εκλογές. Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών έχει εικόνα για τη συμμετοχή τους στις κάλπες έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) για όλες τις χώρες όπου συγκροτήθηκαν εκλογικά τμήματα εκτός από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς λόγω μεγάλης διαφοράς ώρας η εκλογική διαδικασία εκεί ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, επί 20970 εγγεγραμμένων ψήφισαν 16.827 και απείχαν 4.143. Δηλαδή, το ποσοστό συμμετοχής (πλην ΗΠΑ – Καναδά) ήταν στο 80,2%.

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των Ελλήνων

Στη Μ. Βρετανία

Από τους περίπου 170.000 Έλληνες, που ζουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τελικά κατάφεραν να εγγράφουν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους 4.876 άτομα. Πρόκειται για τους περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού, όχι μόνο ποσοστιαία αλλά και σε απόλυτο αριθμό, που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για άτομα μέχρι 45 ετών. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία την τελευταία δεκαετία, ενώ αρκετοί ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Όπως επεσήμανε ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Τσαούσης, «η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και στα 12 εκλογικά τμήματα που δημιουργήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στην Κύπρο

Με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 90% για τους Ελλαδίτες της Κύπρου ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι ψηφοφόροι προσήλθαν στα πέντε εκλογικά τμήματα που στήθηκαν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, από τις 07:00 μέχρι τις 19:00.

Από τους συνολικά 1.462 εγγεγραμμένους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν 1.340, ποσοστό που αναλογεί στο 91,6%.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο εκλογικό τμήμα Λευκωσίας, ψήφισαν 397 από σύνολο 438 εκλογέων. Στο δεύτερο εκλογικό τμήμα Λευκωσίας την ψήφο τους έδωσαν οι 438 από τους 474.

Στη Λεμεσό, από σύνολο 255 εγγεγραμμένων, ψήφισαν οι 227. Ενώ στη Λάρνακα, από σύνολο 212, ψήφισαν οι 198.

Τέλος, στην Πάφο, 80 από τα 83 εγγεγραμμένους ψήφισαν για τις εκλογές της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα