Θετικά κινήθηκαν, ως επί το πλείστον, οι αγορές της Ασίας, με τους δείκτες στο Τόκιο να διευρύνουν το ράλι τους, παρακολουθώντας όμως και τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 1,33%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, καθώς ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άλμα 2,46%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε οριακή άνοδο και ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 0,11% υψηλότερα, καθώς η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των 1ετών και 5ετών δανείων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,7%, καθώς οι μετοχές τσιπ όπως η SK Hynix και η Samsung Electronics σημείωσαν κέρδη, ενώ το Πεκίνο δήλωσε ότι θα απαγορεύσει στους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υποδομών να αγοράζουν προϊόντα της Micron.

Ο Nikkei 225 κέρδισε 0,9% για να κλείσει στις 31.086,92 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,66% για να κλείσει στις 2.175,9 μονάδες, σημειώνοντας την έβδομη σερί ανοδική συνεδρίαση, με τους δείκτες να παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990. Σε αυτό το επίπεδο, ο Nikkei σημειώνει άνοδο λίγο πάνω από 20% σε ετήσια βάση.

Το οικονομικό τοπίο

Οι μετοχές στην Αυστραλία αντιστάθηκαν στην τάση με τον S&P/ASX 200 να κλείνει κατά 0,18% χαμηλότερα, ολοκληρώνοντας στις 7.266,6 μονάδες.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού (LPR) στο 3,65%, αμετάβλητο από την προηγούμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της. Η απόφαση ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών. Το πενταετές LPR διατηρήθηκε στο 4,30%. Τα δύο βασικά επιτόκια παραμένουν πλέον αμετάβλητα για εννέα συνεχόμενους μήνες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές από τη Νότια Κορέα μειώθηκαν κατά 16,1% τις πρώτες 20 ημέρες του Μαΐου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Οι εισαγωγές την ίδια περίοδο μειώθηκαν επίσης κατά 15,3% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές