Το ράλι των αμερικανικών μετοχών δεν είναι η αρχή μιας νέας ανοδικής αγοράς, προειδοποιεί ο Michael Wilson της Morgan Stanley.

Ο Wilson, μεταξύ των πιο ήρεμων φωνών στη Wall Street, τονίζει ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, τόσο θεμελιώδη όσο και τεχνικά, που υποδεικνύουν τα μελλοντικά προβλήματα της αγοράς, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΗΠΑ: Τα έντοκα γραμμάτια είναι θελκτικά για τους επενδυτές

Να μην παρασυρθούν οι επενδυτές

Επιπλέον, προτρέπει τους επενδυτές να μην παρασυρθούν στην τελευταία ανάκαμψη, η οποία είδε τον S&P 500 να εκτινάσσεται για λίγο πάνω από τις 4.200 μονάδες την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2022.

«Είναι τελικά αυτό το ξεκίνημα για την επιβεβαίωση μιας νέας ανοδικής αγοράς; Η σύντομη απάντηση είναι όχι», είπε ο Wilson. «Υπάρχουν πολλά τεχνικά σήματα και θεμελιώδεις παράγοντες που έρχονται σε σύγκρουση με αυτήν την ιδέα», ανέφερε, επικαλούμενος υψηλές αποτιμήσεις, ένα στενό εύρος μετοχών που οδηγούν στο ράλι και την υπεραπόδοση των αμυντικών μετοχών.

Ο Wilson κατατάχθηκε στο Νο. 1 στην περσινή έρευνα θεσμικών επενδυτών για την ορθή πρόβλεψη της πτώσης των μετοχών. Ωστόσο, η έκκλησή του για περαιτέρω πτώσεις το πρώτο εξάμηνο έχει αποδειχθεί λανθασμένη, με τον S&P 500 να έχει κερδίσει πάνω από 9% μέχρι στιγμής το 2023.

Ανέφερε, επίσης, ότι ένα ψήφισμα στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους μπορεί να οδηγήσει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα, αλλά «θα το θεωρούσαμε ως μια ψευδή παγίδα ανόδου της αγοράς».

Αλλοι αναλυτές

Άλλοι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή στρατηγικής της JPMorgan Dubravko Lakos-Bujas, προειδοποιούν επίσης για μεγαλύτερη αστάθεια της αγοράς, καθώς οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον καθυστερούν. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα, σε ένα κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον του χρέους.

Σε αντίθεση, ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America , Savita Subramanian, διατηρεί μια αισιόδοξη άποψη. Αύξησε τον στόχο για το τέλος του έτους για τον S&P 500 στις 4.300 μονάδες – περίπου 2,6% πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street