Η πρώτη πιλοτική «έξυπνη και πράσινη» αίθουσα διδασκαλίας (smart & green classroom) παρουσιάστηκε στην 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει, από τον Οκτώβριο του 2020, η ΔΥΠΑ με την CISCO, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, υλοποιούν από κοινού καινοτόμες δράσεις στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι ανανεώσεις και προσλήψεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέδειξαν τα οφέλη και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα Cisco Board Pro και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου και «πράσινων» λύσεων υποδομών, μέσω του Cisco Meraki, για την λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας διδασκαλίας.

Η ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΔΥΠΑ και οι συμπράξεις με κορυφαίες εταιρείες, όπως η CISCO, έχουν ως στόχο οι ΕΠΑΣ να προσφέρουν υψηλού επιπέδου προγράμματα μαθητείας που αξιοποιούν και ενσωματώνουν αναδυόμενες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας μία πλούσια εμπειρία στους μαθητές και προετοιμάζοντάς τους κατάλληλα για την επαγγελματική αποκατάστασή τους μετά την αποφοίτησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα