«Το μήνυμα της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας είναι ξεκάθαρο: Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση χωρίς αιφνιδιασμούς, ώστε να μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός». Αυτό τόνισε με αφορμή τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ο οποίος σημείωσε πως «έστω και διαμέσου δεύτερης κάλπης, το μήνυμα της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας είναι ξεκάθαρο».

Εκλογές 2023: Τι λέει η αγορά για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα

Επίσης τόνισε ότι απαιτείται η κατάργηση του μνημονιακού τέλους επιτηδεύματος, η περαιτέρω μείωση των εισφορών, η βελτίωση της χρηματοδοτικής ροής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Και τέλος, η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης αλλά και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος παιδείας που θα μαθαίνει στα νέα παιδιά δεξιότητες που έχει ανάγκη η σύγχρονη πραγματικότητα.

Καταλήγοντας ο κ. Καφούνης πρόσθεσε τα εξής:

«Το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας και με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και πραγματική στήριξη από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα μπορέσει να έχει μια δυναμική ανάπτυξη ώστε να συνεισφέρει στη δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας».

Κορκίδης: «Η οικονομία νικητής των εκλογών»

«Η μεγάλη νίκη της ΝΔ δίνει ξεκάθαρο μήνυμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεύτερη τετραετία» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «Η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες κομμάτων που όμως προεκλογικά οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν αποκλείσει, επιβεβαιώνοντας πως ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι πολίτες είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα».

Τα «πονταρίσματα» των γαλάζιων στελεχών για το εκλογικό αποτέλεσμα – Είχε πιάσει κανείς το 40%; 

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν εμφατικά ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνήσει την χώρα και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο σχηματισμός μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ θα πρέπει να περιμένει τα διαδικαστικά των δεύτερων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που αρμόζει καλύτερα στα ελληνικά δεδομένα» και κατέληξς: «Όσο για την αγορά, ψήφισε για άλλη μια τετραετία πολιτική σταθερότητα και συνέχεια της οικονομικής ανάπτυξης.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις