Οι όποιες ρευστοποιήσεις έλαβαν χώρα μετά το ισχυρό ανοδικό κρεσέντο της Δευτέρας απορροφήθηκαν ικανοποιητικά. Η αγορά δείχνει συμπαγής με το βλέμμα στα νεότερα υψηλά.

Εξάλλου, είναι κοινός τόπος ότι σε μια τόσο έντονη κίνηση, πρώτα βγαίνουν οι “μικροί”, οι βραχυπρόθεσμοι, οι διψασμένοι για μικρά κέρδη.

Που στην παρούσα φάση, δεν ήταν και τόσο μικρά, αλλά ας όψεται.

Σε κάθε περίπτωση, τα μεσοπρόθεσμα και ευμεγέθη χαρτοφυλάκια όχι μόνο δεν βγήκαν, αλλά επανατοποθετήθηκαν, ακόμα και σε τέτοια “υψηλά” επίπεδα.

Και αυτό διότι η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δεδομένης και της σύγκρισης αυτών με τα κεφάλαια που αναμένεται να εισέλθουν μετά και την (πιθανή) ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Η αίσθηση που αφήνει το ταμπλό είναι πολύ θετική ως προς την άνοδο. Η διάχυση της -ούτως ή άλλως εκθετικά αυξημένης- συν/κής δραστηριότητας είναι εξαιρετική, ενώ και σε επίπεδο κλάδων, δικαιολογείται η υπεραπόδοση κάποιων μετοχών, όπως ΑΠΕ και τράπεζες.

Το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια είναι ουδέτερο, καθώς ναι μεν δεν βοηθάει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνει.

Η αγορά κρατικών ομολόγων έχει δείξει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της, με το spread να έχει μειωθεί κατά 25% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ και η απόδοση του δεκαετούς κοιτάει πλέον κάτω από 4%, προσιδιάζοντας εκείνα μεγαλύτερων οικονομιών.

11 μετοχές είδαν νέα υψηλά 52 εβδομάδων ή/και ιστορικά, επιδεικνύοντας και την ευρωστία στο ταμπλό.

Θεωρητικά, οι 1250 μονάδες του ΓΔ είναι ο κοντινός στόχος, με στήριξη τις 1170.

Ειδική μνεία στον Τραπεζικό Δείκτη, που είδεμετά από πέντε έτη το τετραψήφιο νούμερο (έστω και ενδοσυνεδριακά).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.