Το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης δεν ήταν η ούτως ή άλλως θετική απόδοση (σε ποσοστό). Ήταν η ποιότητα της κίνησης.

Κάτι που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το πόσο συμπαγές είναι το ταμπλό το τελευτάιο εξάμηνο.

Τούτο δε λογίζεται από δύο μεταβλητές, αφορούσες αφενός στην εξαιρετική επιμέρους συμπεριφορά των τίτλων, αφετέρου στις υψηλές προσδοκίες για το μεσοπρόθεσμο, λαμβάνοντας υπόψη την ειδησεογραφία.

Ό, τι και να ειπωθεί είναι λίγο, και όχι τόσο αναλύοντας τα στατιστικά, αλλά εξετάζοντας τη διάχυση σε πλείονες τίτλους, κάτι που από μόνο του εξασφαλίζει την υγεία της ανόδου.

Και η οποία άνοδος έχει μεγάλες πιθανότητες να συνεχιστεί, με πρώτο στοχο την περιοχή των 1250 μονάδων του ΓΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και λήξη της κίνησης.

Η πρώτη στήριξη δείχνει λογική στις 1182.

Και είναι κοινός τόπος ότι τέτοιες περίοδοι είναι εκείνες που δίνουν και τα περισσότερα κέρδη ιστορικά, καθώς συνηθίζεται να ρευστοποιούν γρήγορα οι “βραχυπρόθεσμοι” για κατοχύρωση κερδών, και να αφήνουν το ταμπλό γυμνό να συνεχίσει την πορεία του ανενόχλητο.

Εξάλλου, και σε επίπεδο χρηματοοικονομικών, είμαστε κοινωνοί απίστευτα αισιόδοξων αποτελεσμάτων για το μεγαλύτερο μέρος των εισηγμένων, κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο και από τους ξένουςθεσμικούς, όταν θα ανοίξουν το πορτοφόλι τους για να αγοράσουν ελληνικές μετοχές.

Με υπομονή και καλή σπουδή της διαχείρισης του εκάστοτε χαρτοφυλακίου, επιτυγχάνονται κέρδη, τουλάχιστον όταν η αγορά είναι τόσο καλή.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.