Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς υπάρχουν ελπίδες ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ, ενώ σημαντικές στηρίξεις δίνει και σήμερα ο τεχνολογικός κλάδος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,58% στις 7.614 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,30% στις 15.840 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,52% στις 7.267 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αύξησης ορίου χρέους στις ΗΠΑ, οι οποίες προχωρούν αλλά βρίσκονται σε “ευαίσθητη φάση”. Οι δύο πλευρές μείωσαν τις διαφορές τους στις συνομιλίες των τελευταίων ημερών, αν παραμένει το χάσμα σε λεπτομέρειες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,5% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,3% μετά από μείωση 1,2% του όγκου τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι όγκοι μειώθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το ποσό που δαπάνησαν οι καταναλωτές αυξήθηκε κατά 4,7%, δείχνοντας τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στους αγοραστές.

Ο Ashley Webb, οικονομολόγος της Capital Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι ο καλύτερος καιρός, οι αυξήσεις στις κρατικές συντάξεις, τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας και τον κατώτατο μισθό, καθώς και ένα κυβερνητικό επίδομα στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα πιθανόν να αύξησαν το μηνιαίο ποσό προς κατανάλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders