Κι αυτό, είναι ένα μόνο από τα πολλά στατιστικά του Δείκτη που βγάζει μάτι. H ποιότητα της ανόδου, όμως, είναι το κερασάκι στην τούρτα

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων της πρώτης εκολγικής αναμέτρησης, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την εβδομάδα με ισχυρά κέρδη, με την τελευταία συνεδρίαση να στέλνει τον ΓΔ αφενός σε υψηλά εβδομάδας, αφετέρου σε νέα υψηλά 8ετίας και κίνησης.

Χωρίς υπερβολή, διανύουμε μια από τις πιο μεστές περιόδους της σύγχρονης χρηματιστηριακής μας ιστορίας, δεδομένης της εξαιρετικής εικόνας των εισηγμένων.

Εισηγμένες που στο μεγαλύτερο μέρος τους, ή έστω στο μέρος που μάς ενδιαφέρει επενδυτικά, σημειώνουν συνεχώς νέα ρεκόρ τόσο στην τιμή των μετοχών τους όσο και στα βασικά χρηματοοικονομικά μεγέθη των εταιρειών-ομίλων που τις αφορούν.

Κι όλα αυτά, εξερχόμενες από μια βαριά δεκαπενταετία με ..όλα τα προβλήματα του κόσμου να έχουν αντιμετωπιστεί έως ένα βαθμό.

Ευχής έργον, η σύντομη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που έχει πλέον μεγάλες πιθανότητες λόγω της προαπαιτούμενης (κατά τους Οίκους) πολιτική σαφήνεια, εάν και εφόσον δεν έρθουν τα πάνω-κάτω σε έναν μήνα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Δεν θα μπορούσαμε εξάλλου να φανταστούμε τί θα συμβεί αν βγει κάποια περι αυτού έκτακτη ανακοίνωση..

Σε εβδομάδα, κλείσαμε με +7,82% στον ΓΔ, +7,59% στον FTSE25 και +13,64% στον Τραπεζικό. Ο τελευταίος, πάτησε το τετραψήφιο νούμερο, που είχε δοκιμάσει και μέσα στην εβδομάδα ανεπιτυχώς, και συμβολικά επιβεβαίωσε την είσοδό του στη νέα εποχή, ή καλύτερα την έξοδό του από τη μαύρη εποχή.

Αν μπορούσαμε να δώσουμε εύσημα σε ένα τέτοιο ταμπλό, θα ήταν στις ΕΧΑΕ (πρωταθλήτρια εβδομαδιαίας απόδοσης με +22,67%), ΔΕΗ (που επιτέλους την είδαν στο ταμπλό, ακου 7 ευρώ στα τέλη του 2022…) και ΚΡΙ (επίσης ασχολίαστο ότι διαπραγματευόταν στα 200 εκατομμύρια κεφ/ση πριν λίγους μήνες).

Μεγάλη κίνηση κι από τα στασινόχαρτο, με τη CENER (τί περίεργο) να σημειώνει το ένα ιστορικό υψηλό πίσω από το άλλο και τη ΒΙΟ να ξεκινάει (επιτέλους) κάτι όμορφο κατοχυρώνοντας με μανία τα 5 ευρώ.

Παραμένει η μεγάλη διαφορά εξαμηνιαίας απόδοσης +33% του ΓΔ (+56% για τον ΔΤΡ) έναντι +3,7% του S&P500, κάτι που επίσης λειτουργεί θετικά για την εικόνα του ΧΑ.

Συνολικά 23 εταιρείες είδαν και νέα υψηλά 52 εβδομάδων μέσα στην εβδομάδα, μεταξύ αυτών και οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΧΑΕ, ΦΡΛΚ, ΟΤΟΕΛ.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι τη Δευτέρα η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω αργίας Memorial Day.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ένα Χρηματιστήριο, να το πιείς στο ποτήρι
ο Αντικριστής |

Ένα Χρηματιστήριο, να το πιείς στο ποτήρι

Με εκπληκτική επιμονή και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια, το ελληνικό είδε και νέα υψηλά κίνησης. Οι θετικές αποδόσεις συνεχίζονται, με διάχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας

Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ο Αντικριστής |

Γαλάζια νίκη στις κάλπες, πράσινο ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τα λόγια είναι περιττά για τη συμπεριφορά των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας αμβλύνει θεαματικά τους επενδυτικούς κινδύνους για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.