
Το ART (Autonomous Rapid Transit) αποτελεί την ριζοσπαστική καινοτομία, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει το μέλλον των μετακινήσεων με συγκοινωνίες.
Πρόκειται για το πρώτο τρένο εξελιγμένης τεχνολογίας χωρίς ράγες και οδηγό που ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια στην Κίνα και δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Πώς λειτουργεί…
Η δομή του εν λόγω τρένου περιλαμβάνει μια σιδηροτροχιά που στηρίζεται στον αέρα από κολώνες χαλύβδινων κατασκευών και μια ομάδα βαγονιών που αιωρείται κάτω από τη δοκό της σιδηροτροχιάς.
Eίναι η αβεβαιότητα, όχι η καθυστέρηση, που μας ενοχλεί τελικά
Με φουτουριστική σχεδίαση στα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου το τραμ μπορεί να «πετά» με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει περίπου 220 επιβάτες.
Εξοπλισμένο με πλήρως αυτόματο σύστημα πιλότου, το τρένο κινείται μόνο του από την εκκίνηση, τη στάθμευση, τον έλεγχο των θυρών και τη λειτουργία στον αναρτημένο μονό σιδηρόδρομο.
Το πλήρωμα του τρένου προορίζεται μόνο για έκτακτες ανάγκες. Ο σιδηρόδρομος έχει 16 στάσεις κατά μήκος της απόστασης 26,7 χιλιομέτρων, με αποθήκη αυτοκινήτων και χώρο στάθμευσης.
Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το εν λόγω «ιπτάμενο» τρένο, μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ενώ αποτελεί μια πρώτης τάξεως υπενθύμιση για το πόσο μεγάλα άλματα έχει κάνει η τεχνολογία στις μέρες μας.
Δείτε το βίντεο


Latest News

Ρομπότ εξερευνά την υποθαλάσσια περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού
Τι μας δείχνει ο καταστροφικός σεισμός του 1956

Γιατί πέφτει η αξία των ακινήτων στο Metaverse - Πόσο πουλιέται ένα εικονικό οικόπεδο;
Πού μπορεί να βρει κανείς ακόμα φτηνή γη

Θα μένατε δύο μήνες στο κρεβάτι για χάρη της επιστήμης;
Το πείραμα της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA εξετάζει τον βέλτιστο τρόπο άσκησης για τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Η Κίνα διαγράφει 1,4 εκατομμύρια αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Από το το 2021, η Κίνα έχει στοχεύσει δισεκατομμύρια λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» τον κυβερνοχώρο της

Τα τρία deepfake σενάρια για το 2023
Αυτά τα παραποιημένα βίντεο και εικόνες χρησιμοποιούνται συχνά για κακόβουλους σκοπούς, όπως είναι η διάδοση ψευδών πληροφοριών

Καινοτόμες επιχειρήσεις και οικονομική αβεβαιότητα [έρευνα]
Ποιες επιχειρήσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιταχύνουν την πορεία τους

Χρηματοδοτούμενες από την Κίνα κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ
Οι επιθέσεις που προέρχονται από ομάδες κυβερνοκατασκοπείας με έδρα την Κίνα δεν είναι κάτι καινούργιο

Επιχειρήσεις κυβερνοεπιθέσεων σε Κεντρική και Δυτική Ουκρανία
Οι ερευνητές της Kaspersky παρουσιάζουν περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκστρατεία CommonMagic, αποκαλύπτοντας τις πιο εξελιγμένες κακόβουλες δραστηριότητες από τον ίδιο απειλητικό φορέα

Το Twitter γυρνά την πλάτη στον κώδικα κατά της παραπληροφόρησης
Ο ευρωπαϊκός κώδικας πρακτικής κατά της διαδικτυακής παραπληροφόρησης καταρτίστηκε το 2018.

«Η Κοινωνία της Πληροφορίας» τώρα και στο Viber
Αναβαθμίζει την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης