Με εκπληκτική επιμονή και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια, το ελληνικό είδε και νέα υψηλά κίνησης. Οι θετικές αποδόσεις συνεχίζονται, με διάχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας

Ακόμα και με κλειστή τη Wall Street, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε ανοδικά, και μάλιστα επαναφέροντας τις αγορές από μια συνεδρίαση που “μηδένισε” στα μέσα της.

Η συμπεριφορά από το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών είναι αξιοθαύμαστη, οι όγκοι ικανοποιητικοί για συντήρηση του momentum, ενά παράλληλα τρέχουμε ήδη με +35% στο εξάμηνο (+21% ο Τραπεζικός).

Κι αν αυτό από μόνο του είναι σημαντικό, έρχεται να συγκριθεί με το …+4,4% του S&P500 και το +9% του Eurostoxx50.

Εξάλλου, πολλά από τα χαρτιά του ΧΑ, είτε στη μεγάλη είτε και στη μεσαία, επιτυγχάνουν νέα πολυετή ή ιστορικά υψηλά (λ.χ. ΟΤΟΕΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΜΕΒΑ, ΙΝΤΕΚ, ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ κ.α.), και μόνο σήμερα είδαν υψηλά 52 εβδομάδων δεκαοχτώ μετοχές.

Την τιμητική τους είχε το δίδυμο ΕΛΠΕ-ΜΟΗ, με τη δεύτερη να ανακοινώνει αύριο (Τρίτη) τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, που αναμένονται εντυπωσιακά αν μη τί άλλο.

Στη μεσαία, ΕΧΑΕ, DIMAND και ΦΡΛΚ συνεχίζουν επίμονα να κερδίζουν έδαφος, ενώ ο κλάδος πληροφορικής είναι ασταμάτητος. Οι πρωταθλητές είναι ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΕΝΤΕΡ και ΙΝΤΕΚ.

Ειδική μνεία για τη νεαρή REALCONS που ακόμα δεν έχει βρει πατήματα, έχοντας όμως βάσεις για κάτι καλύτερο στο μεσοπρόθεσμο. Πάνω από 2,25 ευρώ ανοίγει ο δρόμος για τα ιστορικά υψηλά στην περιοχή των 3 ευρώ, ελπίζοντας σε λίγο καλύτερη αναγνωρισιμότητα από το επενδυτικό κοινό.

Εν ολίγοις, έχουν απομακρυνθεί όποια συννεφάκια θα μπορούσαν να κρύψουν τον ήλιο στο ΧΑ, και κάθε μικρής έκτασης διόρθωση θα πρέπει να λαμβάνεται ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Υπεραποδώσαμε έναντι όλων των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Ή κάτι ξέρουμε, ή δεν ξέρουμε τίποτα
ο Αντικριστής |

Υπεραποδώσαμε έναντι όλων των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Ή κάτι ξέρουμε, ή δεν ξέρουμε τίποτα

Ευρεία επικράτηση των αγοραστών και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας. Την ίδια ώρα που οι ευρωαγορές με το ζόρι μάζευαν τις ημερήσιες απώλειες έως και -1%, ενώ και η Wall Street ήταν διστακτική στο pre market.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα αντανακλαστικά των αγοραστών ενεργοποιήθηκαν από κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα αντανακλαστικά των αγοραστών ενεργοποιήθηκαν από κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων

Η ανοδική αντίδραση, που ξεκίνησε την Παρασκευή από τη ζώνη των 1370 μονάδων του Γενικού Δείκτη, συνεχίστηκε με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα. Το βλέμμα στρέφεται στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ.

Η χειρότερη εβδομάδα του 2024 για το Χρηματιστήριο Αθηνών
ο Αντικριστής |

Η χειρότερη εβδομάδα του 2024 για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η -μόλις- 6η πτωτική εβδομάδα στις τελευταίες 26 έμελλε να είναι κι εκείνη με τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από πλευράς Γενικού Δείκτη. Κι όμως, θα κρατήσουμε στη μνήμη μας τα χαμηλά της εβδομάδας