Συνέχισε την ανοδική πορεία ο όμιλος της Motor Oil για το πρώτο τρίμηνο του έτους παρά τη μείωση των περιθωρίων του αργού πετρελαίου και των άλλων χρηματιστηριακών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Motor Oil: Απέκτησε το 75% της Unagi

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανάρτησε η εισηγμένη ο κύκλος εργασιών της ανέβηκε κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και συγκεκριμένα ανήλθε στα 3,3 δις. ευρώ.

Υψηλότερη κατά 25% ήταν και η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου της Κορίνθου με τα EBITDA να ανέρχονται στα 397 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο επίσης ήταν ενισχυμένα κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο αφού έκλεισαν στα 237 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA της Motor Oil ήταν στα 447 εκατ. ευρώ από 189 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 276 εκατ. ευρώ έναντι 97 εκατ. ευ6ρώ.

Οι πωλήσεις των διυλιστηρίων το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 3,4 εκατ. τόνους πετρελαιοειδών από 3 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ο μεγαλύτερος όγκος περί τα 2,6 εκατ. τόνους κατευθύνθηκε στο εξωτερικό.

Επενδύσεις και μέρισμα

Υψηλότερες ήταν και οι επενδύσεις του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο αφού διαμορφώθηκαν στα 75 εκατ. ευρώ από 41 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η διοίκηση της Motor Oil κάνει γνωστή επίσης και τη μερισματική πολιτική που θα προτείνει στη γενική συνέλευση του ομίλου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στους μετόχους για τη χρήση του 2022 είναι στα 177,2 εκατ. ευρώ ήτοι 1,60 ευρώ ανά μετοχή. Ήδη έχει καταβληθεί προμέρισμα 0,40 ευρώ στους μετόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια