Έρχονται νέοι επενδυτές στο Ελληνικό

·      Στο τελευταίο τρίμηνο του 2023 τοποθετείται η δημιουργία του σχήματος ειδικού σκοπού (SVP) που θα αναλάβει όλες τις γραφειακές αναπτύξεις στο Ελληνικό.

·      Κύκλοι προσκείμενοι στο project αποσαφηνίζουν πως δεν πρόκειται για πώληση οικοπέδων αλλά για joint ventures της Lamda με υποψήφιους επενδυτές.

·      Το joint venture θα προχωρήσει σε εκμετάλλευση των χώρων που θα κατασκευαστούν μέσα από την εκμισθωση τους σε τρίτους.

·      Ξεκαθαρίζουν πως το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά.

·      Και αυτό όπως λένε παρά την απόφαση της Eurobank και Πειραιώς να αναθεωρήσουν την απόφαση για δημιουργία γραφείων στο ακίνητο.

·      Υποστηρίζουν πως η ζήτηση για γραφειακούς χώρους παραμένει ισχυρή και εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επιτυχία του εγχειρήματος.

———————-

Ένα «όχι» με πολλές ερμηνείες…

·      Ακόμη συζητείται στην πιάτσα η παρέμβαση της κας Ιωάννας Παπαδοπούλου μέσα από την διαδικτυακή εκπομπή του ΣΕΒ «Innovative Greeks Talks».

·      Το «δεν πωλείται» έκανε αίσθηση στην πιάτσα και όλοι αναρωτήθηκαν γιατί η «Σιδηρά Κυρία των μπισκότων» επέλεξε το συγκεκριμένο timing.

·      Από τους περισσότερους ερμηνεύθηκε ως μήνυμα στους επίδοξους μνηστήρες.

·      Τουτέστιν στους διάφορους επενδυτές και ειδικά στα ξένα funds που βρίσκονται με «το δάκτυλο στη σκανδάλη».

·      Η οικογένεια Παπαδοπούλου πάντως έχει απορρίψει στο παρελθόν επίμονα φλερτ από πολλούς επίδοξους επενδυτές.

·      Η υπεραιωνόβια εταιρεία άλλωστε δεν φαίνεται να έχει ανάγκη από κεφάλαια ή τεχνογνωσία.

·      Το επιχειρηματικό της μοντέλο όπως όλα δείχνουν αποδίδει καρπούς. Και μάλιστα σε έναν κλάδο με ισχυρό ανταγωνισμό.

——————–

Πώς «χτίζονται» οι εργαζόμενοι του αύριο

·      Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για πολλές επιχειρήσεις.

·      Σε διάφορους κλάδους αιχμής, όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές, η εστίαση το πρόβλημα είναι τεράστιο.

·      Οι εργοδότες και ειδικά οι μεγάλοι προσπαθούν να βρουν λύσεις. Στο επίκεντρο βρίσκεται η αύξηση των αποδοχών, κάτι απόλυτα λογικό.

·      Παράλληλα κάποιοι επενδύουν και σε άλλες πτυχές του εργασιακού περιβάλλοντος προκειμένου να αποτρέψουν παραιτήσεις.

·      Η Unilever για παράδειγμα εστιάζει στην επανεκπαίδευση του προσωπικού της και στην… ευελιξία (με άλλα λόγια και τηλεργασία).

·      Η ευελιξία τελικά ίσως είναι το «κλειδί» για την προσέλκυση εργαζομένων. Εκεί όπως λένε πολλοί βρίσκεται το μέλλον της εργασίας.

·      Όποιος εργοδότης το αντιληφθεί γρήγορα, θα κερδίσει και τη μάχη των ταλέντων που είναι σε πλήρη… εξέλιξη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino