Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα (Olta Xhaçka), αναμένεται να έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προκειμένου να θέσει το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Φρέντι Μπελέρης: Η πρώτη δήλωση του νέου δημάρχου Χιμάρας

Σημειώνεται ότι -κατόπιν σχετικών οδηγιών- η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Τι συνέβη στις τοπικές εκλογές

«Νίκησε η δημοκρατία, κέρδισε η Χιμάρα. Ευγνωμονώ, όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι, όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία!». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε –μέσα από τη φυλακή – ο Φρέντι Μπελέρης, μετά τη νίκη του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή.

Ο ομογενής, αν και προφυλακισμένος, κατάφερε σε μια μάχη που κρίθηκε σε 19 ψήφους, να επικρατήσει του Γκιόργκι Γκόρο, του υποψηφίου που στήριζε με κάθε μέσο ο Έντι Ράμα, συγκεντρώνοντας 50,12% έναντι 49,88% του αντιπάλου του.

Πανηγυρισμοί από τους ομογενείς

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι Έλληνες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Οι πανηγυρισμοί από την αίθουσα καταμέτρησης σε δευτερόλεπτα μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο όπου εκατοντάδες ομογενείς περίμεναν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι Έλληνες της Χιμάρας, που με την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη έζησαν τον φόβο, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα