H επιτυχής αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής περνάει μέσα από τη σωστή επικοινωνία. Αυτό υποστήριξε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος μιλώντας στο CBS είπε μεταξύ άλλων πως «όσο συνεχίζουν να μιλούν για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, γιατί κανείς δεν δίνει δεκάρα για αυτό». Ο δημοφιλής, για πολλούς, ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια προτρέπει «να το επαναδιατυπώσουμε και να επικοινωνήσουμε διαφορετικά σχετικά με αυτό και να πούμε πραγματικά στους ανθρώπους [ότι] μιλάμε για τη ρύπανση. Η ρύπανση δημιουργεί κλιματική αλλαγή και η ρύπανση σκοτώνει».

Σβαρτσενέγκερ: Οι ίδιοι οι πολίτες να δράσουν για την κλιματική αλλαγή

Ο Σβαρτσενέγκερ έχει γίνει δημόσια φωνή για την κλιματική αλλαγή μέσω του ρόλου του ως οικοδεσπότη της Αυστριακής Παγκόσμιας Συνόδου για την κλιματική αλλαγή.

«Είμαι σε αποστολή»

«Ανέλαβα μια αποστολή, να πάω και να μειώσω τα αέρια του θερμοκηπίου σε όλον τον κόσμο», είπε στο CBS, «επειδή θέλω να έχω ένα υγιές σώμα και μια υγιή Γη. Για αυτό παλεύω. Και αυτή είναι η σταυροφορία μου».

Στις 16 Μαΐου, το USA Today δημοσίευσε ένα άρθρο του Σβαρτσενέγκερ με το οποίο κάλεσε το περιβαλλοντικό κίνημα να προσαρμοστεί στη μεταβαλλόμενη εποχή, που, όπως είπε,  περιλαμβάνει την αλλαγή των όρων που χρησιμοποιούνται για να επικοινωνηθεί η κλιματική αλλαγή και να αγκαλιαστεί η ανάπτυξη που περιλαμβάνει έργα καθαρής ενέργειας.

«Χρειαζόμαστε έναν νέο περιβαλλοντικό κίνημα που θα βασίζεται στην οικοδόμηση και στην ανάπτυξη και στην κοινή λογική. Το παλιό κίνημα φοβόταν την ανάπτυξη. Αποστρεφόταν το χτίσιμο. Πολλοί από εσάς ξέρετε αυτό το στυλ — διαμαρτυρόμενοι για κάθε νέα εξέλιξη, αλυσοδένοντας τον εαυτό σας με κατασκευαστικό εξοπλισμό και κάνοντας μηνύσεις και επιτρέποντας να επιβραδύνονται τα πάντα», έγραψε.

″[Σήμερα] ζητώ ένα νέο περιβαλλοντικό κίνημα, βασισμένο στην κατασκευή των έργων καθαρής ενέργειας που χρειαζόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Πρέπει να χτίσουμε, να χτίσουμε, να χτίσουμε», έγραψε ο Σβαρτσενέγκερ.

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 54% των ενηλίκων θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως σημαντική απειλή για την ευημερία της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από το Pew Research Center.

Αυτός ο εθνικός μέσος όρος περιλαμβάνει μια σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων: σχεδόν 8 στους 10 Δημοκρατικούς, το 78%, δηλώνεουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική απειλή για την ευημερία της χώρας, πολύ πιο πάνω από το 58% πριν από μια δεκαετία.

Αντίθετα, μόνο περίπου 1 στους 4 Ρεπουμπλικανούς, το 23%, λέει ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική απειλή για την ευημερία της χώρας. Αυτό είναι σχεδόν αμετάβλητο από το 22% των Ρεπουμπλικανών που δήλωσαν ότι η κλιματική αλλαγή ήταν μια σημαντική απειλή το 2013, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green